Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ionuț Zincă, de la CS Unirea Alba Iulia, campion al Europei de Sud-Est la orientare. Rezultatele competițiilor din august

Publicat

Ionuț Zincă, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut rezultate foarte bune la competițiile de orientare din cadrul Campionatelor Europei de Sud Est (SEEOC) şi Campionatelor Naționale. Peste 600 de sportivi din 25 de țări au luat startul în perioada 25-28 august, la concursurile derulate la Sibiu, Rucăr, Sâmbăta de Sus și Victoria (județul Brașov). 

Campionatele Europei de Sud-Est au cuprins, în ordinea desfăşurării, probele de sprint, lungă distanță (LD), ștafetă și medie distanță (MD). În paralel au fost decernate şi medaliile în cadrul campionatelor naţionale în cele 3 probe individuale, excepţie făcând proba de ștafetă.

Din lotul naţional de seniori care a reprezentat România la această competiţie a făcut parte şi Ionuţ Zincă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia şi liderul acestei echipe de ani buni.

Proba de sprint a seniorilor a fost câştigată de Kacmaz Ahmet din Turcia cu timpul de 12 minute şi 37 secunde. Ionuţ Zincă s-a clasat pe locul second, la 52 de secunde de învingător, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Anatoli Fumiciov din Moldova, cu timpul de 13 minute şi 57 secunde.

În proba de Lungă distanţă, Ionuţ și-a luat revanşa din ziua precedentă şi a câştigat cursa cu timpul de 80 de minute şi 18 secunde, cu peste 3 minute şi jumătate faţă de următorii clasaţi.

La Ştafetă, sportivul a alergat pe ultimul schimb al ştafetei, reuşind, cu un ”finish” foarte strâns, să urce echipa României pe locul 2, cu doar 4 secunde în faţa reprezentanţilor Turciei. Proba de ştafetă a fost câştigată de reprezentativa Moldovei, care a avut în componenţă trei fraţi, lucru foarte rar întâlnit, în general în orice disciplină sportivă.

Aceste rezultate i-au adus lui Ionuţ Zincă şi titlurile de campion naţional în probele de Sprint şi Lungă distanţă.

Şi ceilalţi componenţi ai CS Unirea Alba Iulia au avut clasări în apropierea podiumului, îndeosebi în proba de Medie distanţă în care Tamas BOGYA a terminat pe locul 4 la doar 22 de secunde de locul 3. În aceeaşi probă, Radu Milea s-a clasat pe locul 7.

Şi în competiţiile Masters, sportivii unirişti au avut evoluţii bune. Astfel Paul Brabiescu a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Campionatul Europei de Sud Est, categoria 40 ani.

La campionatele naţionale Masters, sportivii au reuşit să strângă cinci medalii, din care două de aur, una de argint şi două de bronz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax