Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

IPEC și IKEA construiesc, la Alba Iulia, cea mai mare fabrică de cești din Europa. Ce spune ministrul Finanțelor despre investiție

Publicat

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor a declarat că Guvernul României susține construcția unei fabrici de cești în oraș, de către compania IPEC.

Ar urma să fie cea mai mare fabrică de cești din Europa, un proiect în parteneriat cu IKEA. 

Mai mult de atât, ministrul Boloș a declarat că a venit special la Alba Iulia pentru a vizita compania.

Mai pe scurt, Boloș a vrut să vadă compania căreia Guvernul României i-ar putea da un ajutor de stat pentru construcța viitoarei fabrici. 

Declarația a fost făcută de Boloș, chiar în fața fabricii, după ce a vizitat unitatea de producție, luni, 23 octombrie 2023. 

Este vorba despre un proiect aflat în discuții avansate la nivelul conducerii IPEC și pe care Boloș îl cataloghează ca fiind o investiție strategică. Fabrica ar urma să fie un proiect realizat împreună cu IKEA.


”Suntem acum în discuții pentru cel mai mare proiect și cea mai mare fabrică europeană, împreună cu IKEA care este de asemenea o investiție strategică pentru susținerea investițiilor pe care le realizează companiile și, fiind vorba despre un asemenea proiect de o asemenea anvergură și un asemenea parteneriat, este de datoria noastră să cunoaștem la fața locului problemele cu care se confruntă investitorii și, mai mult, să avem curajul ca aceste scheme de ajutor de stat, chiar unele personalizate să fie pentru noi un demers normal pentru a susține cu adevărat dezvoltarea economică a României”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, în fața fabricii IPEC.

”Ministrul a vizitat fabrica IPEC unde s-a discutat în concret despre posibilitatea acordării unui ajutor de stat în cea mai mare fabrică de cești din Europa, care presupune o asociere între IKEA și IPEC, care împreună cu cealaltă fabrică realizează 3% din producția mondială de farfurii”, a declarat deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Recent, conducerea fabricii a declarat pentru alba24.ro că, dacă proiectul va deveni realitate, fabrica de cești ar urma să fie cea mai modernă din lume. Ar fi vorba de o investiție de peste 10 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: IPEC intenționează să construiască o nouă fabrică, la Alba Iulia. Va fi echipată cu cea mai modernă tehnologie la nivel mondial

Cristian Covaciu, cofondatorul IPEC a precizat în urmă cu o săptămână, pentru alba24.ro, că proiectul este în discuții avansate, însă depinde foarte mult de ceea ce va face Guvernul României, în următoarea perioadă.

Fabrica ar urma să fie cea mai modernă din lume, datorită faptului că va fi în totalitate automatizată, cu tehnologii care vor fi folosite în premieră mondială, a precizat Cristian Covaciu.

Ar urma să asigure undeva la 1% din producția mondială de cești. În ceea ce privește angajații, ar putea fi vorba de 100 de persoane care să supravegheze tehnologia și sistemul de producție.

Salariile ar urma să fie pe măsură, a mai explicat cofondatorul fabricii.

Ce este ajutorul de stat

Ajutorul de stat este o formă de sprijin financiar sau beneficii oferite de către guvernele naționale sau entități guvernamentale locale întreprinderilor sau altor entități economice, cu scopul de a promova anumite obiective economice, sociale sau politice.

Acest ajutor poate lua mai multe forme, inclusiv subvenții, scutiri fiscale, garanții de împrumut, împrumuturi preferențiale, investiții directe ale statului în întreprinderi și multe altele.

Scopurile pentru care se acordă ajutorul de stat pot varia de la stimularea dezvoltării economice și crearea de locuri de muncă până la sprijinirea sectoarelor economice considerate strategice sau favorizarea inovației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    luni, 23.10.2023 at 17:25

    Măi omule, tu nu realizezi ce spui ? Cum o fabrică de ceşti poate fi un obiectiv strategic şi care are doar 100 de angajaţi, mai puţin ca mall-ul deschis acum ceva vreme. Aerian mai eşti, măi frate !Cu gulgutieri din ăştia se duce ţara de râpă.

  2. gelu stoian

    luni, 23.10.2023 at 18:33

    BLIDE „strategice ” ???????????????????????????????????????????????

  3. Elena

    marți, 24.10.2023 at 08:50

    Ce are statul cu firmele private?

  4. usurel

    marți, 24.10.2023 at 13:27

    Cand zici Bolos zici cea mai mare scarba de om din Romania. Numa cand vezi cum ranjeste sub nas deja ti se face scarba de ce ii poate mintea.

  5. Lucian Dumbravescu

    sâmbătă, 28.10.2023 at 08:26

    Dupa ce au falimentat Cesiro Sighisoara , acum le mai dati si ajutoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax