Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

iPhone 11: Merită să faci upgrade? (P)


Publicat

Odată cu fiecare iPhone nou lansat, fanii Apple își pun mereu eterna întrebare: „Merită să fac upgrade”? Acesta este cazul și cu noul iPhone 11, lansat în luna septembrie 2019.

Vânzările de iPhone-uri ale Apple au scăzut treptat în ultimele trimestre, deoarece consumatorii așteaptă mai mult să își upgradeze smartphone-urile. Deci, merită să treci la noile modele?

Atât iPhone 11, cât și iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max sunt marfă proaspătă, astfel că aceasta este o întrebare legitimă pe care și-o pun o mulțime de oameni, indiferent dacă iau în considerare să cumpere acest telefon drept primul lor smartphone, dacă iau în considerare un upgrade sau chiar se gândesc să schimbe tabăra dintr-una precum Android.

Există un răspuns scurt și un răspuns lung și niciunul nu va satisface pe toată lumea. Dacă vrem să dăm cel mai simplu răspuns, atunci vom spune: „Dacă îți poți permite noul iPhone 11 și îl vei, atunci sigur, da, cumpără-l!”. Cu toate acestea, nu poți critica pe nimeni că vrea să fie sigur că investiția sa va merita, atunci când va scoate cardul să plătească.

Un alt răspuns scurt este: „Depinde cât de mult îți pasă de o cameră mai bună și de o durată de viață îmbunătățită a bateriei”.

Iată care sunt diferențele cheie dintre un iPhone 11 și iPhone 11 Pro și două modele comparabile din anul precedent: iPhone XR, care a fost modelul low-end lansat în 2018, și iPhone XS, modelul high-end din același an.

Preț

iPhone 11: începe la 699 dolari

iPhone XR: începe de la 599 dolari (inițial 749 dolari)

iPhone 11 Pro: începe la 999 dolari

iPhone XS: Ca și iPhone 11 Pro, XS a început inițial de la 999 dolari. În urma evenimentului de lansare a iPhone 11, însă, Apple a eliminat acest model din magazinul său online.

Durata de viață a bateriei

iPhone 11: până la 17 ore de redare video

iPhone XR: Până la 16 ore de redare video

iPhone 11 Pro: Până la 18 ore de redare video

iPhone XS: Până la 14 ore de redare video

Camera foto

iPhone 11: camere duale de 12MP ultra wide și wide, cu mod de noapte; înregistrare video 4k până la 60 de cadre pe secundă (fps)

iPhone XR: o singură cameră wide de 12MP; înregistrare video 1080p HD de până la 60 fps

iPhone 11 Pro: camere triple de 12MP ultra wide, wide și teleobiective cu mod de noapte; înregistrare video 4k până la 60 fps

iPhone XS: camere duble cu 12MP wide și teleobiectiv; înregistrare video 1080p HD de până la 60 fps

Putere de procesare

iPhone 11: procesor A13 Bionic

iPhone XR: procesor A12 Bionic

iPhone 11 Pro: procesor A13 Bionic

iPhone XS: procesor A12 Bionic

Culoare

iPhone 11: Roșu, violet, verde, galben, alb și negru

iPhone XR: Albastru, galben, coral, roșu, alb și negru

iPhone 11 Pro: Midnight green, argintiu, gri spațial și auriu

iPhone XS: Argintiu, gri spațial și auriu

Pe scurt, iPhone 11 este un telefon excelent, cu una dintre cele mai bune camere pe care le-am văzut vreodată pe un smartphone și o durată de viață extraordinară a bateriei.

Nimic din toate acestea nu înseamnă că iPhone 11 este un telefon perfect sau că are cele mai bune specificații și funcții pe care le poți obține pe piață în acest moment. Într-adevăr, nu este. Cu toate, acestea, iPhone 11 este un telefon minunat acolo unde contează. Dacă vrei să trăiești la curent cu ultimele tendințe în tehnologie, poți cheltui încă 300 de dolari și poți obține un iPhone 11 Pro sau poți să alegi una dintre numeroasele opțiuni Android de ultimă generație disponibile.

Dar majoritatea oamenilor nu trebuie să se gândească prea mult: dacă ți s-a pus pata pe iPhone 11, cumpără-ți un iPhone 11. Vei fi fericit.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate