Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

iPhone X se lansează în 3 noiembrie! Vezi cu ce vor fi tentați șefii instituțiilor din Alba

Publicat

Doar câteva zile ne despart de lansarea în vânzare a noii minuni tehnologice de la Apple: telefonul iPhone X, cel mai spectaculos produs al celor din Cupertino din ultimii ani. Este un nou prilej pentru bugetarii din fruntea instituțiilor publice din Alba, de a-și upgrada ”flota” de telefoane cu măr mușcat pe ele. Care ar putea fi prima instituție care își va dota ”conducerea și managementul” cu noile telefoane, cele vechi fiind deja uzate moral? Ce șef de instituție va butona… pardon, va glisa primul cu degetul pe noul ecran de 5,8 inch OLED?

Doar câteva zile ne despart de lansarea în vânzare a noii minuni tehnologice de la Apple: telefonul iPhone X, cel mai spectaculos produs al celor din Cupertino din ultimii ani. iPhone X este o variantă aniversară a cunoscutului telefon deștept pentru că anul acesta se împlinesc zece ani de când regretatul Steve Jobs a lansat primul smartphone din lume, un device care a revoluționat modul în care folosim azi banalul telefon. Cel lansat special anul acesta este primul iPhone care schimbă designul de la lansarea modelului iPhone 6 în 2014. Toate celelealte modele care au urmat adică 6, 6s, 7 și chiar 8 lansat și el anul acesta au avut practic același design cu mici modificări și cu îmbunătățiri incrementale ale procesoarelor, camerelor sau rezoluției ecranelor. Cu iPhone X (apropo, se citește „zece”) Apple schimbă radical situația și scoate din pălărie un flagship cu design total schimbat și cu performanțe cu adevărat remarcabile. Tot telefonul este practic un superb ecran de 5,8 inch OLED (o nouă premieră pentru că până acum ecranele Apple foloseau tehnologia LCD IPS) aproape complet făcut din sticlă din care dispare până și familiarul buton „home”. Procesorul este un A 11 Bionic care asigură performanțe de viteză fără egal în rândul telefoanelor mobile. Complet nou și foarte interesant este noul sistem de identificare pe care îl deține iPhone X după ce a renunțat la autentificarea cu amprentă.

Aceasta a fost înlocuit de un sistem de identificare bazat pe o combinație de camere normale și cu infraroșu care scanează fața proprietarului indiferent de lumină și sunt capabile să memoreze toate detaliile astfel încât acesta să își poată accesa telefonul printr-o simplă ridicare în fața ochilor.  Încărcare wireless, camerele demne de un aparat foto profesional, rezistența la apa și la praf sunt alte caracteristici care fac din iPhone X cel mai dorit telefon al momentului. Iar momentul disponibilității nu este prea departe pentru că atât marii operatori de telefonie mobilă cât și unii retaileri de astfel de produse preiau deja comenzi pentru minunea care va începe a fi livrată săptămâna viitoare începând cu 3 noiembrie. Mai rămâne de rezolvat problema prețului pentru că toate cele de mai sus vin cu un preț pe măsură. Cel mai ieftin model de iPhone X, cu memorie de 64 de Gb vine la „numai” 5.299,90 lei! Cel mai scump model, cel cu memorie internă de de 256 Gb v-ar costă dacă ați lansa o precomandă chiar acum un mizilic de 6.099,90 lei.

Deci, după cum v-am zis și în titlu acest telefon nu e pentru toți. Majoritatea dintre noi vom rămâne la Samsung-urile, Lenovo-urile, Allview-urile sau iPhone-le noastre 6. Sunt totuși unii favoriți ai sorții care se vor bate pe SEAP să fie primii care vor ține la ureche iPhone X.

Dacă ar fi să punem un pariu, banii noștri se duc pe Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba. Sunt acolo niște pasionați de tehnologie ceva de speriat! Parcă lucrează la „I like IT” cu George Buhnici de la Pro TV. Oamenii ăștia nu pot vorbi de pe Samsung J5 că fac imediat urticarie la urechi. Și nu vorbim doar de primar, președinte sau „vici”. Toți directorasii, șefii de servicii și de cabinete au mărul desenat pe telefoane și nu cu marker-ul.

N-ar fi o problemă dacă le-ar cumpăra pe banii lor făcându-și rate pe 2-3 ani sau la noile salarii cu cash. Problema e că toate gadgeturile astea prețioase sunt cumpărate cu banii tăi fra…, pardon, cititorule degrabă plătitor de taxe și impozite. Desigur, ele sunt cumpărate prin proceduri transparente, prin achiziție pe SEAP. Sau vin „bonus”-cu valoare zero de la operatorii de telefonie dar nimeni nu spune cu cât au fost mărite abonamentele pentru „bonusurile” astea.

Așa că va invităm la un concurs pe bune. Primul cititor care ne trimite o poză cu un bugetar posesor de iPhone X primește de la noi o husă de telefon (atât ne permitem). Până atunci vă asigurăm că noi stăm cu ochii pe SEAP.

Happy hunting !

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax