Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

iPhone12 INTERZIS la vânzare în Franța: telefonul produs de Apple emite radiații electromagnetice peste limita permisă

Publicat

Măsuri drastice împotriva Apple în Franța: Autoritățile franceze de reglementarea frecvențelor radio au intervenit împotriva gigantului tehnologic Apple, ordonând oprirea vânzărilor de iPhone 12 pe teritoriul țării. Motivul invocat sunt emisiile excesive de radiații electromagnetice scrie France24.com

Rezultatele testelor ANFR

Agenția franceză responsabilă pentru reglementarea frecvențelor radio, ANFR, a descoperit că iPhone 12 depășește limitele legale privind emisiile de unde electromagnetice. În urma testelor, s-a observat că dispozitivul emite unde susceptibile de a fi absorbite de corpul uman peste nivelurile permise.

Ce înseamnă ”depășirea limitelor de radiații”

ANFR a subliniat că modelul iPhone 12 depășește „limita pentru absorbția electromagnetică de către organism”. În timpul testelor simulate, unde telefonul a fost ținut fie în mână, fie în buzunar, s-a înregistrat o rată de absorbție de 5,74 wați pe kilogram, comparativ cu standardul european permis de 4,0 wați pe kilogram.

Ce poate să facă Apple pentru a opri interdicția

Apple are o misiune clară: să remedieze deficiențele modelelor de iPhone 12 deja vândute. ANFR a avertizat că, în lipsa unor măsuri corective rapide, Apple ar putea fi nevoită să recheme dispozitivele vândute. În plus, ANFR va monitoriza piața pentru a se asigura că iPhone 12 este retras de la vânzare.

Totuși, nu toate rezultatele au fost nefavorabile pentru Apple. ANFR a observat că atunci când radiația electromagnetică a fost măsurată la o distanță de cinci centimetri, modelul iPhone 12 a rămas în limita de 2,0 wați pe kilogram.

Apple nu a reacționat la decizie. La solicitarea agenției de presă AFP pentru un comentariu, Apple nu a oferit un răspuns imediat.

Normele internaționale privind radiațiile electromagnetice

Autoritățile din numeroase țări au implementat limite stricte pentru radiația emisă de telefoanele mobile, pentru a proteja sănătatea consumatorilor.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății afirmă că, în urma multor studii, nu s-au identificat efecte negative asupra sănătății din cauza utilizării telefoanelor mobile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax