Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: 197 de şoferi amendaţi într-o singură zi, pentru viteză peste limita legală. Acţiune a Poliţiei Rutiere

Publicat

radar mobil

Peste 190 de şoferi au fost amendaţi în judeţul Alba, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Poliţia Rutieră a folosit 9 radare, dintre care două tip pistol radar. Alţi 78 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri. În total, amenzile au depăşit valoarea de 60.000 de lei.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză şi le reamintesc că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră.  

Potrivit IPJ Alba, în 16 ianuarie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă. Au fost folosite 9 aparate radar, între care două care funcţionează pe baza undelor laser (pistol radar),  care au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 197 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 64.805 lei. Alţi 78 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 5 conducători auto şi au retras două certificate de  înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților!
Viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani!

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să nu depăşiţi limita legală de viteză!

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba dedicate siguranţei rutiere vor continua.  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax