Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Aproape 500 de şoferi au fost amendaţi, în minivacanţa de 1 Mai. 40 dintre ei au rămas fără permise

Publicat

politia rutiera

Amenzi de peste 175.000 de lei, 40 de permise reținute, 7 din ele pentru conducerea sub influența alcoolului. Au fost măsuri luate de polițiști din Alba, aflați la datorie în minivacanța de 1 mai.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 28 aprilie – 2 mai, peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Au fost folosite, în medie, zilnic, 60 de autospeciale de poliţie şi s-a acţionat, alături de jandarmi, poliţiştii locali şi lucrători ISU, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea unei o prezenţe active, în locurile unde au fost organizate manifestări publice precum şi în zonele turistice ale judeţului.

În această perioadă s-a intervenit la 197 de evenimente, din care 160 semnalate prin 112 şi au fost constatate 48 de infracţiuni, din care 9 la regimul rutier.

Totodată, poliţiştii au constatat 638 de abateri de natură contravenţională ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 175.345 lei, din care 120 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 14 pentru fapte de natură economică, 490 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 40 de permise, din care 7 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri.

Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 247 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax