Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

IPJ Alba are nevoie de 450.000 de lei pentru asigurarea mentenanţei maşinilor din dotare

Publicat

pol

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba cere Consiliului Judeţean sprijin financiar pentru soluţionarea solicitărilor cetăţenilor şi reducerea criminalităţii economico-financiare din judeţ. Este vorba despre suma  de 130.000 de lei, care va fi folosită pentru asigurarea mentenanţei autovehiculelor din dotarea IPJ Alba, respectiv asigurarea de piese auto, anvelope, acumulatori şi inspecţii tehnice periodice.

Aceşti bani fac parte din suma de 400.000 de lei alocată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba  pentru încheierea Acordului de cooperare în vederea aplicării proiecului de interes public judeţean „Operativitate în intervenţii pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului”.

În parcul auto al IPJ Alba se regăsesc în prezent 183 de mijloace de transport, dintre care 22 sunt mai noi de 5 ani, 139 între 5-10 ani, iar 22 sunt mai vechi de 10 ani. Cele mai multe maşini sunt  marca Dacia Logan. Potrivit conducerii IPJ Alba, autovehiculele din dotare nu pot fi folosite la capacitate, deoarece majoritatea au defecţiuni tehnice la sistemele de siguranţă sau nu au efectuate inspecţiile tehnice periodice şi reviziile tehnice. O altă problemă este aceea că anvelopele maşinilor sunt uzate, iar acumulatorii auto au norma de exploatare depăşită.

Conducerea Inspectoratului atrage atenţia că patrularea pe toate cele trei schimburi nu se poate asigura în lipsa pieselor necesare reparării acestora, fapt ce îngreunează operativitatea intervenţiei poliţiştilor la apelurile de urgenţă 122, dar şi combaterea faptelor de violenţă.

În prezent, IPJ Alba se află în imposibilitatea asigurării mentenanţei parcului auto din cauza lipsei de fonduri financiare. Suma totală estimată pentru realizarea tuturor reparaţiilor este 450.000 de lei, din care 350.000 de lei pentru piese auto, acumulatori şi anvelope, respectiv 100.000 de lei pentru ITP şi manoperă reparaţii auto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cristi

    marți, 26.07.2011 at 06:24

    Dupa toate amenzile pe care la dau tot nu au bani sa isi repare masinile. Asta e cea mai mare prostie pe care am auzito de ceva timp.

    • moderatorul de serviciu

      marți, 26.07.2011 at 08:22

      @cristi, este vorba de mentenanta nu de reparatii

  2. soferu'

    marți, 26.07.2011 at 12:39

    mentenanta = reparatii asa cum scrie si la sfarsitul textului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax