Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Care sunt PROBELE pe care le susţin candidaţii la cele 50 de posturi de poliţie comunală, scoase la concurs. Bareme şi alte condiţii

Publicat


politisti ordine publica rurala alba1IPJ Alba reaminteşte că în această perioadă continuă înscrierea candidaţilor pentru ocuparea celor 51 de posturi de agenţi de siguranţă publică repartizate la posturi de poliţie comunale din judeţul Alba, respectiv 50 cu încadrare din sursă externă şi unul pentru reîncadrare unuia fost poliţist.

Concursul va consta  în  următoarele probe:

– evaluarea performanţei fizice;

– test scris, de tip grilă;

– interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii).

Citeşte şi IPJ ALBA: Peste 160 de persoane s-au înscris, în două zile, pentru cele 50 de posturi de poliţie comunală. Termen limită, VINERI

Probele pentru evaluarea performanţei fizice sunt următoarele:

– flexie abdominală;

– alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii femei.

Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, conform prevederilor legale.

La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.

Proba test scris se va desfăşura în data de 14 mai şi va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către comisia de concurs din cadrul IGPR, din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le dețin candidații.

Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris.

Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „respins”.

Ora și locul unde se va desfășura proba test scris se vor stabili, în funcție de numărul candidaților, și se vor comunica acestora prin postarea unui anunț ulterior pe pagina de Internet a Poliției Române, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs, precum și la avizierul și pe pagina de Internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Nota finală reprezintă media notelor obţinute la proba de evaluarea a performanţei fizice şi la proba test scris.

În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă finală aceştia vor fi departajaţi prin aplicarea succesivă a următoarelor criterii:

a) nota la proba test scris;

b) nota la proba de evaluare a performanţei fizice, dacă au aceeaşi notă la proba scrisă;

c) nota la bacalaureat, dacă au aceeaşi notă la proba scrisă şi la proba de evaluare a performanţei fizice;

d) nota la interviul pe subiecte profesionale, pe baza aceloraşi tematici şi bibliografii stabilite pentru testul scris, dacă după aplicarea criteriilor de departajare prevăzute la lit. a) – c), doi sau mai mulţi candidaţi sunt la egalitate. Interviul, ca și criteriu de departajare, se susţine în termen de cel mult 3 zile de la data expirării termenului de soluţionare a contestaţiilor, pe baza aceleiași tematici şi bibliografii stabilite la testul scris.

Mai multe detalii privind calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes pot fi obţinute AICI.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bucătarul Cetății din Alba Iulia, Cosmin Toma, a făcut o demonstrație culinară de excepție la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani

Publicat

Bucătarul Cetății din Alba Iulia, cum îl știe toată lumea pe Cosmin Toma, a fost invitat la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani, la Antena1. În deschidere, Cosmin a cântat o melodie populară din zona județului Alba, ,,Mândra care-mi place mie”, iar apoi a trecut la treabă. Chef Toma a preparat ,,Fântâna Dragostei”, o fântână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Scandal la audieri, în Parlament. Florin Roman către Carmen Dan: Ați ordonat să fie bătuți românii. O să ajungeți lângă Dragnea

Publicat

Un scandal s-a iscat miercuri între deputatul de Alba Florin Roman și fostul ministru de interne al PSD, Carmen Dan.  Totul a început după ce ministrul Muncii a refuzat să răspundă cu DA sau NU la întrebările repetate ale PSD dacă va crește punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PSD a decis în CEX boicotarea Guvernului Orban II: Liberalii vor fi puși în situația ridicolă să voteze împotrivă

Publicat

Liderii PSD au votat în ședința Comitetului Executiv al partidului să boicoteze învestirea Guvernului Orban II. Liderii PSD au votat miercuri să nu participe la ședința plenului reunit a Camerei Deputaților și Senatului din 24 februarie în care este programat votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.  Boicotul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

APM Alba a măsurat calitatea aerului din Sebeș. Ce valori au descoperit

Publicat

apm

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a efectuat în cursul zilei de miercuri, 19 februarie, determinări ale calității aerului în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș.  Măsurătorile au fost făcute în intervalul 11:45 – 13:00, în cartierul Mihail Kogălniceanu. Valorile măsurate nu au depășit limitele pentru dixid de azot, dioxid de sulf, iar valorile măsurate […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate