Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Cei 57 de poliţişti încadraţi din sursă externă au depus jurământul. Vor participa la un curs de inițiere în carieră

Publicat

politisti noi ipj alba 2017 Cei 57 de agenţi de poliţie care au promovat examenul de încadrare din sursă externă susţinut la IPJ Alba în 19 noiembrie au depus jurământul de credinţă, în cadrul unei festivităţi organizată la sediul inspectoratului.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului de stat al României, după care, în prezenţa conducerii inspectoratului, agenţii de poliţie au jurat să respecte Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplice în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinească cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce le revin potrivit funcţiei şi să păstreze secretul profesional.

Comisar şef de poliţie Cristian Ioan Dunca, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba le-a prezentat noilor colegi mesajul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, i-a felicitat pentru alegerea făcută şi le-a reamintit principalele aspecte ce ţin de rigoarea meseriei pe care  și-au ales-o: „Depunerea jurământului de credinţă este un moment important şi reprezintă debutul în cariera de poliţist. Este legământul dumneavoastră că veţi respecta legile, cetăţenii acestei ţări şi că veţi face cinste uniformei de poliţist. Vă cer să nu uitaţi niciodată acest moment și, cel mai important, să nu uitaţi cei patru piloni pe care acest jurământ s-a clădit: respectarea Constituției,cu drepturile și libertățile fundamentale ale omului, conduita corectă și imparțială în aplicarea legilor țării, îndeplinirea cu răspundere și bună-credință a îndatoririlor şi păstrarea secretului profesional”.

În perioada imediat următoare, noii polițiști vor participa la un curs de inițiere în carieră, urmând să fie instruiți pentru cunoașterea efectivă a activităților desfășurate în calitate de polițist și dobândirea abilităților practice necesare muncii de poliție.

După finalizarea cursului, aceştia vor beneficia de îndrumarea și sprijinul colegilor cu experiență, pentru a-și însuși calitățile și obiectivele de urmat în cariera de polițist.

Cei 57 de agenţi de poliţie vor fi repartizaţi la subunităţile din judeţ, pentru a completa deficitul de personal din cadrul structurilor de ordine publică (în mediul urban şi rural) şi poliţie rutieră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. popa

    joi, 19.01.2017 at 17:42

    vai de noi Romanie. Cu incaltatii astia sigur ajungem in RAI :))

  2. Popa prostu

    sâmbătă, 21.01.2017 at 12:01

    @popa decât să fi tăcut, lăsând impresia că ești prost, mai bine ai comentat și ai înlăturat orice dubiu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax