Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: De 1 Decembrie, peste 170 de poliţişti vor fi în acţiune pentru a preveni incidente nedorite. RADARE pentru monitorizarea traficului rutier

politie

Publicat

masina politie Aproape 200 de poliţişti vor fi în acţiune, luni, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, pentru a asigura ordinea publică, evitarea accidentelor rutiere şi a incidentelor nedorite. Aparatele radar vor monitoriza traficul, iar poliţiştii rutieri vor dirija circulaţia acolo unde este nevoie. Oamenii legii transmit şi recomandări pentru siguranţa cetăţenilor.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naíonale a României – 1 Decembrie şi a celor 96 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice şi în special în municipiul Alba Iulia.

Luni, 1 Decembrie, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona cu 172 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 40 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică.

Va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri pe căile de acces din zona de desfăşurare a manifestărilor, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal si pentru restricţionarea ori devierea circulaţiei dacă situaţia o va impune;

Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Efectivele de ordine publică şi cele de investigaţii criminale vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale, iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă.

În vederea asigurării unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Naţională a României, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, transmite IPJ Alba.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Parcaţi autoturismele doar în locurile special amenajate!

Pietonilor, li se recomandă să se angajeze în traversare doar pe trecerile de pietoni şi după o temeinică asigurare.

Respectaţi restricţiile de circulaţie stabilite de către organizatori şi recomandările poliţiştilor rutieri.

Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare.

În caz de nevoie, apelaţi numărul 112 – Apel Unic de Urgenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax