Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: De la 1 februarie, taxa de cazier judiciar va fi eliminată. PROGRAMUL de lucru cu publicul la ghişeele de specialitate şi acte necesare

Publicat


sediu ipj

sediu IPJ politia albaDe la 1 februarie 2017, se elimină taxa de 10 lei pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar. Prevederea este valabilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, transmite IPJ Alba. Totodată, oferă detalii pentru cei care doresc să ridice aceste documente.

Prin  Legea  nr. 1/2017 din 6 ianuarie 2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ce va intra în vigoare la data de 1 februarie 2017, a fost abrogată prevederea referitoare la încasarea taxei în cuantum de 10 lei, necesară pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice şi juridice, potrivit IPJ Alba.

Astfel, începând cu această dată, la primirea cererii de obţinere a certificatului de cazier judiciar, nu se va mai solicita chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de 10 lei.

Pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, cetățenii români sau străini se pot adresa Inspectoratului de Politie Judeţean Alba – ghişeul Serviciul Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţe  Operative şi la următoarele subunităţi de poliţie din judeţ: Poliţia Municipiului Aiud, Poliţia Municipiului Blaj, Poliţia Municipiului Sebeş, Poliţia Oraşului Abrud, Poliţia Oraşului Baia de Arieş, Poliţia Oraşului Cîmpeni, Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia Oraşului Ocna Mureş, Poliţia Oraşului Teiuş şi Poliţia Oraşului Zlatna, după următorul PROGRAM:

Inspectoratul de Poliție Județean Alba:

Luni: 8.30 – 12.30; 14.00 – 16.00

Marți: 8.30 – 12.30; 14.00 – 16.00

Miercuri: 10.00 – 12.30; 14.00 – 18.00

Joi: 8.30 – 12.30; 14.00 – 16.00

Vineri: 8.30 – 13.00

Poliţiile municipiilor Aiud, Sebeş, Blaj:

Luni: 8.30 – 12.00; 14.00 – 16.00

Marți: 8.30 – 12.00; 14.00 – 16.00

Miercuri: 10.00 – 12.00; 14.00 – 18.00

Joi: 8.30 – 12.00; 14.00 – 16.00

Vineri: 8.30 – 13.00

Poliţiile oraşelor Abrud, Baia de Arieş, Cîmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna:

Luni: 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Marți: 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Miercuri: 10.00 – 12.00; 14.00 – 18.00

Joi: 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Vineri: 9.00 – 13.00

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoana fizică cu capacitate de exercițiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani), poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar.

Cererea trebuie însoțită de actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate).

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită pentru un minor de până la 14 ani, acesta se poate obține de către părinte/tutore, sau de către un împuternicit al acestora.

Acte necesare: cererea tip completată; actul de identitate al părintelui/tutorelui, în copie și original; certificatul de naștere al minorului, în copie și original,

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public.

Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit, aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legi.

Obținerea certificatului de cazier judiciar de persoana juridică

Cererea-tip, cu datele complete de identificare şi motivată, se depune de persoana juridică prin reprezentant legal, care trebuie să facă dovada calității, la orice unitate ori subunitate de poliţie conectată la ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român).

La depunerea cererii, reprezentantul legal al persoanei juridice, va anexa următoarele documente: dovada calității de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor juridice în cel mult 3 zile de la data solicitării.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Instanțele din Alba, BLOCATE de protestele magistraților și grefierilor. La Judecătoria Sebeș se poartă banderole albe

Publicat

justitie

Magistrații și grefierii din Alba protestează luni, 27 ianuarie față de propunerea de eliminare a pensiilor speciale de serviciu. Aproape toate instanțele din Alba și-au sistat activitatea și nu judecă decât cauzele urgente, în rest judecarea dosarelor aflate pe rol este suspendată. Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Alba, Judecătoria Alba Iulia, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

27 ianuarie: 75 de ani de la eliberarea Lagărului de la Auschwitz. Imaginea pură a inocenței, într-o poză care a șocat lumea

Publicat

Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evreii, sinti, roma şi alte grupuri au fost ţinte vii ale naziştilor, iar Auschwitz a devenit sinonimul morţii. Pe 27 ianuarie 1945, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Finanțelor, despre contrabanda din vămi: Scanerele nu au funcţionat niciodată. Doar unul, şi în el a intrat un TIR

Publicat

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că are în vedere un proiect separat pentru vamă, pentru a reduce fenomenul contrabandei. El a spus că situaţia din vămi e „complicată” şi a vorbit despre cele 15 scanere care nu au funcţionat niciodată, cu excepţia unuia care era funcţional, dar a fost lovit la un […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 800 de permise, reținute de Poliția Rutieră, în ultimele 24 de ore. Amenzi de 4 milioane lei

Publicat

politia-rutiera

Peste 800 de permise auto au fost reținute de polițiști, în ultimele 24 de ore, aceștia derulând sute de acțiuni la nivel național. Potrivit IGPR, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor și au constatat 721 de infracțiuni, 165 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 13 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate