Connect with us
Publicitate

ABRUD

IPJ Alba: Două persoane reținute după ce au amenințat cu moartea un primar din Apuseni. Alte incidente electorale în Alba

Publicat

masina, politie, duba, mascati

Amenințări cu moartea în Munții Apuseni. Polițiștii din Alba au reținut două persoane care l-au amenințat cu moartea pe un primar din zonă, au transmis reprezentanții IPJ Alba, într-o declarație de presă.

Cei doi ar fi postat un videoclip pe Facebook, în care l-ar fi amenințat pe primar cu un pistol Airsoft.

UPDATE: Cel amenințat ar fi fost primarul din Roșia Montană, Eugen Furdui.

De asemenea, în județ s-au înregistrat mai multe incidente.

Declarația reprezentanților IPJ Alba:

La nivelul județului Alba structurile MAI au primit 17 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dar 5 nu s-au confirmat în urma primelor verificări.

Până la această oră, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care 6 de avertismente scrise și 3 de amenzi cu o valoare totală de 3400 de lei.

Cele mai frecvente fapte contravenționale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, consumul de alcool în proximitatea secțiilor de votare și fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

În plus, polițiștii au deschis 7 de dosare penale privind infracțiuni electorale.

Polițiști din Baia de Arieș au deschis 3 dosare penale pentru fals în înscrisuri după ce au fost sesizați cu privire la faptul că la secția de votare nr. 116 din Baia de Arieș au fost depuse trei solicitări pentru urna specială, pe numele a trei femei din oraș, care au declarat că nu au depus astfel de solicitări.

Polițiștii din Abrud au fost sesizați prin plângere de către un primar din zonă cu privire la faptul că a fost amenințat cu moartea de doi cetățeni prin intermediul unui videoclip postat pe o rețea de socializare, în care aceștia au folosit și un pistol.

S-a înregistrat dosar penal, pentru comiterea faptei de amenințare, iar in urma activităților desfășurate au fost identificați cei doi autori, precum și pistolul air soft, folosit in filmarea postată rețeaua de socializare.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentați parchetului cu propuneri legale. (22/40 de ani. Din comuna Rosia Montană)

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o secție de votare de pe raza comunei Albac, doi dintre membrii comisiei ar fi consumat băuturi alcoolice. Între aceștia s-ar fi produs și un conflict spontan.

Față de cei bărbați a fost luată măsura sancționării contravenționale, în cuantum de 1.000 de lei, pentru fiecare.

O situație deosebită a avut loc la secția de votare nr. 77, de pe raza municipiului Blaj, unde unui membru al comisiei i s-a făcut rău. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior bărbatul fiind transportat la spital. Procesul de votare a fost întrerupt pentru aproximativ 20 de minute.

Rugăm toți participanții la acest proces electoral să respecte prevederile legale! Personalul MAI rămâne în dispozitiv pentru a verifica, în continuare, toate sesizările primite și pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de votare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax