Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Minivacanța de 1 Mai, una din cele mai liniștite din ultimii ani. AMENZI pentru tulburarea liniștii publice și permise de conducere reținute pentru ALCOOL la volan

Publicat

Minivacanța de 1 mai s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure și liniștite din ultimii ani, potrivit IPJ Alba. În perioada 1-5 mai, în judeţul Alba, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţ, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a acţionat zilnic cu peste 150 de poliţişti. Principalele activităţi desfășurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 137.000 lei pentru tulburarea liniștii publice și reținute 29 de permise de conducere.

În cele 4 zile, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, din care 12 de natură judiciară, 6 la regimul circulaţiei rutiere, 3 de natură economico financiară şi una de altă natură.

De asemenea au fost aplicate 806 sancţiuni contravenţionale, din care 79 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 7 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 696 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 23 la alte acte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate, în această perioadă, este de 137.606 lei.

Totodată au fost reţinute 29 de permise de conducere, din care 9 pentru consum de alcool şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În perioada 01-05.05.2014, au fost înregistrate 3 accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a unei persoane iar alte 8 au suferit leziuni corporale uşoare. În urma accidentelor produse în această perioadă pe raza judeţului Alba, nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa.

Prin SNUAU 112 au fost înregistrate un număr total de 204 apeluri, din care 126 din mediul urban şi 78 din mediul rural. Prin 95 de apeluri au fost semnalate evenimente care au necesitat intervenţia de urgenţă a poliţiştilor.

„În minivacanţa din acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite, fiind una dintre cele mai liniştite şi sigure din ultimii ani”, a transmis IPJ Alba.

Iată câteva exemple, comunicate de polițiști:

În data de 01.05.2014, ora 18:50, poliţiştii din Alba Iuia, l-au depistat pe V.C.C., de 34 de ani din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Brândușei din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,10 mg alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 02.05.2014, orele 08.25, poliţiştii rutieri din Blaj au oprit, pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din Blaj, un autoturism condus de Ş.N., de 29 de ani, din comuna Valea Lungă. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, la ora 18,41, poliţiştii din Teiuş l-au depistat pe F.I., de 45 de ani, din Teiuş, care, fiind sub influenţa alcoolului, circula cu un moped, pe strada Avram Iancu din Teiuş. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La orele 21,42, poliţiştii Postului de Poliţie Sălciua, au oprit un autoturism condus de H.P.H., de 18 ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul orăşenesc Câmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 03.05.2014, orele 00,30, poliţiştii din Zlatna au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, fără victime, produs pe strada P-ţa Unirii din Zlatna. S.N.M., de 28 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat într-un stâlp. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate mai sus, faţă de conducătorii auto ce au fost depistaţi conducând autovehicule, sub influenţa alcoolului, au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, fapta prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax