Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Patru dosare penale pentru infracţiuni electorale şi patru contravenţii. Sesizări la alegerile locale din acest an

Publicat

alegeri, stampila, vot După alegerile locale din 5 iunie, poliţiştii din Alba au în cercetare patru dosare penale, sub coordonarea parchetelor competente, pentru infracţiuni electorale. De asemenea, au dat amenzi pentru patru contravenţii, între care continuarea propagandei electorale şi comercializarea de băuturi alcoolice în preajma secţiilor de votare.

Potrivit IPJ Alba, în perioada următoare, poliţiştii vor desfăşura activităţi sub coordonarea procurorilor din cadrul unităţilor de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum şi stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.

Vezi şi VIDEO: SCANDAL de ALEGERI la Baia de Arieş. Bolnavi de la psihiatrie, duși la vot. Poliția face verificări

Poliţiştii transmit însă că, din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani. Pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar al contravenţiilor cu 53%.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 700 de poliţişti au acţionat în judeţul Alba, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea cu celeritate a  sesizărilor cu caracter electoral.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situaţii grave, care să afecteze procesul electoral.

Desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă, potrivit IPJ Alba.

Peste 400 de poliţişti au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secţiile de votare, la circumscripţii şi pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară au fost sub media ultimilor ani.

Poliţiştii din întreaga ţară desfăşoară activităţi de cercetare cu privire la 245 de semnalări privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax