Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Peste 200 de pietoni amendaţi pentru că au traversat neregulamentar strada. 50 de şoferi au rămas fără permise

Publicat

actiune ipj politie blaj

actiune ipj politie 2În perioada 1-2 februarie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii. În urma acesteia, peste 200 de pietoni s-au ales cu amenzi, iar 50 de şoferi au rămas fără permise. Poliţia atrage atenţia cu privire la respectarea regulilor de circulaţie de către toţi participanţii la trafic.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 263 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 31.610 lei, din care 223 pietonilor ce au fost surprinşi în timp ce traversau prin loc nepermis şi 40 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare, pe trecerea de pietoni, transmite IPJ Alba.

Totodată, au fost reţinute 50 permise de conducere.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:

– traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

– la orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

– apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

– traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

– respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

– fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax