Connect with us
Publicitate

ABRUD

IPJ Alba: Peste 70 de brazi, confiscaţi în Munţii Apuseni şi la Blaj. Şapte bărbaţi s-au ales cu amenzi

Publicat

Poliţiştii din Alba au confiscate, luni, 70 de pomi de Crăciun, în urma unor controale făcute pe arterele rutiere din zona Munţilor Apuseni şi pe o stradă din Blaj.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 0.15, poliţiştii Serviciul de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau pe DN 74, pe raza localităţii Ciuruleasa, au depistat o autoutilitară condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Ciuruleasa, ce transporta 19 pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, iar faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot luni, poliţiştii din Abrud au l-au depistat, pe raza comunei Bucium, pe un bărbat de 33 de ani, din Abrud, în timp ce transporta, cu un autoturism, 12 pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz, brazii au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, pentru valorificare.

O situaţie similară au constatat poliţiştii din Baia de Arieş, care au depistat un bărbat din comuna Poşaga ce transporta cu o autoutilitară, 3 brazi de Crăciun, fără a deţine niciun document legal de provenienţă şi transport.

Poliţiştii din Blaj au identificat 4 bărbaţi ce oferea spre comercializare, pe strada  Mitropolit Andrei Șaguna din Blaj, 36 de brazi de Crăciun, cu toate că locaţia respectivă nu este autorizată pentru acest tip de comerţ.

Cei 4 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform art.1 din Legea 12/1990 privind comerţul, iar brazii au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Blaj, pentru valorificare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax