Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba pierde procesul cu un detectorist pe care l-a amendat cu o sumă uriașă, pentru deținerea unui localizator de cabluri

Publicat

Dan Laurian Elvireanu, un detectorist din Alba, a câștigat definitiv un proces cu IPJ Alba. Decizia definitivă a venit la mai bine de doi ani de la decizia instanței de fond. 

Motivul pentru care acesta s-a judecat cu IPJ Alba a fost anularea unei amenzi uriașe pe care a primit-o din partea poliției. Mai exact, polițiștii în timpul unor percheziții într-un alt caz i-au descoperit acasă, un localizator de cabluri electrice în perete. 

Este vorba despre un localizator de cabluri folosit în amenajări interioare. Genul de dispozitiv prin care se pot localiza cablurile electice în pereți, atunci când electricienii sau muncitorii nu știu cu exactitate unde se află cablurile.

Localizatorul de cabluri era unul care se găsește în magazinele de specialitate și pentru care nu este nevoie de autorizație.

CITEȘTE ȘI: Plângere la DNA pe numele unui polițist din Alba, după o amendă URIAȘĂ dată pentru deținerea unui detector de cabluri electrice

Totuși pentru că a deținut detectorul, bărbatul a fost amendat cu 30.000 de lei, iar localizatorul a fost confiscat.

Bărbatul a cerut în instanță anularea amenzii, iar în data de 29 noiembrie 2022, a primit o decizie favorabilă la instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia.

Magistrații au decis anularea procesului verbal de contravenție și au obligat IPJ Alba a plata cheltuielilor de judecată.

CITEȘTE ȘI: Dosarul mafiei lemnului din Apuseni: Șeful IPJ Alba alături de patru polițiști și doi oameni de afaceri, INCULPAȚI. Precizări DNA

Însă, reprezentanții IPJ Alba au făcut apel, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Alba. În data de 26 iulie 2024, judecătorii Tribunalului au respins apelul polițiștilor și au obligat IPJ Alba la plata altor cheltuieli de judecată.

Decizia a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 27.06.2024 at 20:50

    Poliţistul tot miliţian e. Or fi din ăia angajaţi din sursă externă, ca şi Coldea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax