Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Poliţiştii din mediul rural au fost sesizaţi în legătură cu peste 1600 de infracţiuni, în primele şase luni ale anului. Cele mai multe, cazuri de furt

Publicat

politia rurala centru În primele şase luni ale anului 2015, poliţiştii din mediul rural al judeţului Alba au fost sesizaţi în legătură cu 1.616 infracţiuni, cu 13,5% mai puţine decât în semestrul I 2014, cele mai multe fiind cazuri de furt. În cadrul acţiunilor ce au vizat creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din mediul rural, au fost constatate şi sancţionate peste 8.286 de abateri contravenţionale.  De asemenea, poliţiştii au confiscat peste 4000 mc de lemn.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc joi evaluarea rezultatelor obţinute de efectivele de poliţie din mediul rural, în primele şase luni ale anului 2015.

Şedinţa s-a desfășurat în prezenţa chestorului principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba şi a comisarului şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine publică.

În materialul de evaluare s-a evidenţiat faptul că în primul semestru al anului 2015, activitatea poliţiei din mediul rural s-a axat pe menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, prevenirea accidentelor rutiere precum şi pe activităţi de urmărire penală.

Din analiza indicatorilor statistici înregistraţi în primul semestru al anului 2015, rezultă că în mediul rural din judeţul Alba au fost sesizate 1.616 infracţiuni, cu 13,58% mai puţine decât în semestrul. I 2014.

Dintre acestea, 39,58% sunt infracţiuni contra patrimoniului, 26,54% sunt infracţiuni contra persoanei, iar 9,14% sunt infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În domeniul silvic au fost constatate 157 de infracţiuni, iar pe linie de evaziune fiscală au fost constatate 33 de infracţiuni.

În categoria infracțiunilor contra patrimoniului, ponderea cea mai mare o au infracţiunile de furt, reprezentând 23% din totalul infracţionalităţii constatate în mediul rural, numărul acestora înregistrând o scădere cu 25,28%, faţă de semestrul I 2014.

În această perioadă, în mediul rural, au fost înregistrate doar 6 infracţiuni stradale, fapt care evidenţiază un grad ridicat de siguranţă civică.

În cadrul acţiunilor organizate ori a activităţilor curente desfăşurate, poliţiştii de ordine publică au constatat încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 8.286 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 2.068 de sancţiuni au fost aplicate la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5.669 de sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002, iar 108 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În domeniul silvic au fost constatate 157 de infracţiuni, aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale şi confiscată cantitatea de 4.122 metri cubi material lemnos.

În scopul prevenirii unor infracţiuni în dauna mânuitorilor de valori monetare, poliţiştii din structurile de ordine publică din judeţul Alba au organizat 7 acţiuni în cadrul cărora au fost verificate peste 300 de societăţi comerciale.

Chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea le-a cerut poliţiştilor operativitate în intervenţiile la sesizările cetăţenilor prin 112 subliniind importanţa unei intervenţii prompte şi corecte, pentru prevenirea unor evenimente ce pot avea consecinţe în planul ordinii şi siguranței publice în comunităţile rurale.

Şi pentru mediul rural au rămas prioritare combaterea delictelor silvice, a infracţiunilor contra patrimoniului dar şi a infracțiunilor de natură economico – financiară. Totodată vor fi continuate acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi cele de combatere a indisciplinei rutiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate