Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Program modificat pentru eliberarea cazierului judiciar. Minorii peste 14 ani pot solicita actul fără a fi necesară prezenţa părinţilor

Publicat


IPJ POLITIA Alba1Inspectoratul de Poliţie al Judeţuli Alba anunţă noul program de lucru cu publicul pentru eliberarea cazierelor judiciare. Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani pot obţine acest act, personal, fără a fi necesară prezenţa unui părinte/ tutore la ghişeu, pentru depunerea cererii şi dobândirea certificatului de cazier judiciar.

Certificatul de cazier judiciar se poate obţine la ghişeul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precum şi la orice poliţie municipală şi orăşenească din judeţ.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoană fizică cu capacitate de exerciţiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani) poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba din Piaţa I.C. Brătianu nr. 1 A, precum şi la orice poliţie municipală şi orăşenească din judeţ.

Cererea-tip trebuie însoțită de actul de identitate, aflat în termenul de valabilitate, precum și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. De asemenea, la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor. Aceste adeverinţe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar şi se utilizează exclusiv în străinătate.

Programul modificat la ghișeul de la reședința inspectoratului şi la ghişeele de la poliţiile municipale este următorul:

Luni: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Marţi: orele 10.00 – 14.00; 16.00 – 18.00

Miercuri: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Joi: orele 10.00 – 14.00; 16.00 – 18.00

Vineri: orele 9.00 – 13.00

La ghişeele poliţiilor orăşeneşti, programul este următorul:

Luni: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Marţi: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Miercuri: orele 10.00 – 12.00; 14.00 – 18.00

Joi: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Vineri: orele 9.00 – 13.00

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a pus în practică procedurile dispuse prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, a fost puse la dispoziția cetățenilor adresa de email [email protected] prin intermediul căreia pot fi obținute informații legate de emiterea certificatului de cazier judiciar.

Pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei, iar certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

De asemenea, nu se mai reţin documente în original ori copii legalizate în ghişee, ci doar xerocopii cu menţionarea sintagmei „conform cu originalul” făcută de către lucrătorii din ghişee.

Se acceptă copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail şi sunt asigurate condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

De pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, la secţiunea utile, https://ab.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/pentru-obtinerea-certificatului-de-cazier-judiciar, pot fi obţinute informaţii suplimentare legate de certificatul de cazier judiciar şi pot fi descărcate formularele tip.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea clădirii vechi a Liceului de Arte din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de proiectare și execuție a lucrării

Publicat

liceul de arte

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a clădirii vechi a Liceului de Arte ”Regina Maria”. Investiția este de peste 400.000 de lei. Este vorba despre clădirea în care funcționează acum clasele zero și I-IV, pe un teren de 742 mp. Vezi O clădire […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Doi copii au suferit arsuri după ce un tub spray le-a explodat în față. Au intervenit echipaje SMURD din Blaj

Publicat

ambulanta

Doi copii au suferit arsuri sâmbătă seara, după ce un tub spray le-a explodat în față. Incidentul s-a petrecut în localitatea Veseuș, comuna Jidvei. Potrivit ISU Alba, la fața locului a intervenit echipaje SMURD de la Blaj. Cei doi copii, în vârstă de 8 ani, respectiv 10 ani, au suferit arsuri de gradul 1, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cât au cheltuit românii pe internet, de Black Friday. Alba Iulia, pe locul 5 la comenzi online

Publicat

plati online

Românii au plătut aproape 200 de milioane de lei online de „Black Friday”, mai mult cu 26% față de anul trecut, potrivit datelor publicate sâmbătă, de către procesatorul de plăţi PayU România. În 15 noiembrie, s-au cumpărat produse cu plata online de 198,02 de milioane de lei, din care peste 22% dintre tranzacţii au fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate