Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Program modificat pentru eliberarea cazierului judiciar. Minorii peste 14 ani pot solicita actul fără a fi necesară prezenţa părinţilor

Publicat


IPJ POLITIA Alba1Inspectoratul de Poliţie al Judeţuli Alba anunţă noul program de lucru cu publicul pentru eliberarea cazierelor judiciare. Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani pot obţine acest act, personal, fără a fi necesară prezenţa unui părinte/ tutore la ghişeu, pentru depunerea cererii şi dobândirea certificatului de cazier judiciar.

Certificatul de cazier judiciar se poate obţine la ghişeul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precum şi la orice poliţie municipală şi orăşenească din judeţ.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoană fizică cu capacitate de exerciţiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani) poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba din Piaţa I.C. Brătianu nr. 1 A, precum şi la orice poliţie municipală şi orăşenească din judeţ.

Cererea-tip trebuie însoțită de actul de identitate, aflat în termenul de valabilitate, precum și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. De asemenea, la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor. Aceste adeverinţe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar şi se utilizează exclusiv în străinătate.

Programul modificat la ghișeul de la reședința inspectoratului şi la ghişeele de la poliţiile municipale este următorul:

Luni: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Marţi: orele 10.00 – 14.00; 16.00 – 18.00

Miercuri: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Joi: orele 10.00 – 14.00; 16.00 – 18.00

Vineri: orele 9.00 – 13.00

La ghişeele poliţiilor orăşeneşti, programul este următorul:

Luni: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Marţi: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Miercuri: orele 10.00 – 12.00; 14.00 – 18.00

Joi: orele 8.00 – 12.00; 14.00 – 16.00

Vineri: orele 9.00 – 13.00

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a pus în practică procedurile dispuse prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, a fost puse la dispoziția cetățenilor adresa de email [email protected] prin intermediul căreia pot fi obținute informații legate de emiterea certificatului de cazier judiciar.

Pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei, iar certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

De asemenea, nu se mai reţin documente în original ori copii legalizate în ghişee, ci doar xerocopii cu menţionarea sintagmei „conform cu originalul” făcută de către lucrătorii din ghişee.

Se acceptă copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail şi sunt asigurate condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

De pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, la secţiunea utile, https://ab.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/pentru-obtinerea-certificatului-de-cazier-judiciar, pot fi obţinute informaţii suplimentare legate de certificatul de cazier judiciar şi pot fi descărcate formularele tip.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate