Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Sesiuni de informare pentru părinți, înainte de începutul școlii. Recomandări pentru comportament preventiv

Publicat

sediu ipj

IPJ Alba anunță că organizează, în perioada 1-10 septembrie, întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line. Aceștia vor primi recomandări pentru comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic.

”După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și partenerii tradiționali în activitățile educativ – preventive reamintesc fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început? este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022”, transmite IPJ Alba.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, împreună cu partenerii tradiționali în desfășurarea de activități informativ-preventive, vor  avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

”Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”, mai precizează reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax