Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba suplimentează forţele de ordine cu peste 40 de poliţişti pentru desfăşurarea examenului de Bacalaureat în condiţii de siguranţă

Publicat

Pentru prevenirea evenimentelor negative la examenul de Bacalaureat ce se desfăşoară în această perioadă şi în unităţile de învăţământ din judeţul Alba, Inspectoratul de Poliţie a suplimentat efectivele cu peste 40 de poliţişti. Dintre aceştia, 24 asigură ordinea publică, 12 poliţişti sunt de la serviciul rutier şi opt aparţin altor structuri. Aceştia vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ şi a centrelor de examen din judeţul Alba.

Marţi, la sediul Instituţiei Prefectulului Judeţului Alba, a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în asigurarea şi creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ din judeţul Alba, coordonată de subprefectul Cornel Murg. Scopul acestei întâlniri a fost analizarea stării de siguranţă din unităţile de învățământ, gradul de dotare cu sisteme de supraveghere video, pază şi alarmare, precum şi amenajarea sau repararea împrejmuirilor acestora.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean precum şi 13 directori de şcoli, în care în perioada ianuarie-mai, au fost înregistrate evenimente în care au fost implicaţi elevi.

Au fost formulate propuneri menite să crească siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice atât pentru perioada rămasă până la finele anului şcolar 2012 – 2013, cât şi pentru anul şcolar următor şi s-au făcut aprecieri faţă de proiectele şi campaniile informativ preventive implementate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cursul acestui an şcolar, propunându-se continuarea lor în anul şcolar 2013 – 2014.

Această întâlnire a facilitat optimizarea dialogului dintre membrii grupului de lucru de la nivel judeţean şi directorii unităţilor de învăţământ prezenţi. Au fost făcute precizări cu privire la măsurile de ordine asigurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba pentru prevenirea evenimentelor negative şi desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de bacalaureat.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax