Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Sute de amenzi şi zeci de dosare penale, într-o săptămână. Acţiuni cu forţe suplimentare. Recomandări pentru cei care pleacă în concediu

Publicat

actiune politia filtru Peste 700 de amenzi au dat poliţiştii din Alba, săptămâna trecută, în cadrul acţiunilor organizate cu forţe suplimentare, pentru siguranţa cetăţenilor, în sezonul estival 2016. Oamenii legii oferă şi recomandări celor care pleacă în concediu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă acţiunile cu forţe suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2016. Peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme explozivi substanţe periculoase şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sunt prezenţi zilnic, în teren.

În săptămâna precedentă, aceştia au constatat 110 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei rutiere sau de altă natură), iar 8 autori de infracţiuni au fost surprinși în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 732 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 148.206 lei din care 135 pentru nerespectarea normelor legale privind ordinea şi liniştea publică, 581 pentru sancţionarea abaterilor la regimul rutier, 12 pentru fapte de natură economică şi 4 pentru abateri la alte acte normative.

Pentru o vacanţă liniştită, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba oferă câteva recomandări:  

Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel:

La plecarea din cameră asiguraţi uşa de acces în cameră, uşa de la balcon şi ferestrele!

Nu lăsaţi la vedere, pe balcon, bunuri care să-i tenteze pe hoți!

Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului!

Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare,  printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni și persoane rău intenționate!

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

Nu lăsaţi în autoturism bagaje sau genți chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, acestea pot atrage atenţia hoților care nu ştiu ce se află în interior!

Nu lăsaţi în autoturism GPS-ul, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărţi de credit sau bani chiar şi atunci când părăsiţi autoturismul pentru scurt timp!

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe

În cazul absenţelor îndelungate de acasă, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere!

Dacă locuiți la casă sau la un apartament situat la parter, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid!

Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!

Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!

În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate