Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Acțiune de informare a cetățenilor împotriva posibilelor înșelăciuni la care sunt expuși

Publicat

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au desfăşurat acţiuni informativ – preventive, dedicate creșterii siguranţei cetăţenilor din mai multe localități, din județ.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii au oferit sfaturi privind modalităţile de protejare împotriva infracțiunilor de furt şi înşelăciune, precum și descurajarea cerșetoriei.

În perioada 11 – 24 iunie 2021, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității, împreună cu polițiști de proximitate și ordine publică, au desfășurat activități informativ – preventive, pe raza localităților Sebeș, Mogoș, Lupșa, Câmpeni, Ighiu, Șard și Țelna.

Poliţiştii au discutat cu peste 250 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au oferit o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Un alt subiect abordat s-a referit la fapte de înșelăciune comise prin diverse moduri de operare.

Cetățenii au fost sfătuiți nu dea curs solicitărilor primite prin telefon, email sau alte mijloace de comunicare, din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea mică pentru a fi reală.

Recomandările au fost și despre descurajarea cerșetoriei. Polițiștii au oferit explicații privind riscurile şi consecinţele practicării acesteia.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa cetățenilor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt și înșelăciune.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax