Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IPOTEZĂ ŞOCANTĂ: Nu suntem urmaşii Romei! Aceasta este concluzia unui studiu realizat în Germania

Publicat

Formarea poporului român din daci şi romani este un  mit. Aşa susţin un grup de cercetători germani, care au realizat un studiu în acest sens. Şi-au concentrat concluziile într-un film documentar pe care l-au postat pe Facebook. Documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg.

Cercetătorii au analizat oseminte descoperite în siturile arheologice din zonele unde au locuit dacii. Studiul indică faptul că suntem, de fapt, urmaşii unei populaţii pre-romane şi că avem foarte puţin în comun cu actuala populaţie din Italia. Filmul documentar a făcut senzaţie pe internet, unde, până acum, a fost vizualizat de peste 500.000 de oameni.

Vă invităm să vă convingeţi de informaţiile care ar putea să schimbe tot ce am ştiut vreodată despre formarea poporului nostru:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. toma

    miercuri, 16.05.2012 at 15:25

    Adevarul nu poate fi socant.

  2. amicu

    miercuri, 16.05.2012 at 23:11

    Cei care stau bine cu logica si sint mai informati stiau asta deja. Nu e o noutate decit pentru romanofili.

  3. coco

    joi, 17.05.2012 at 00:44

    pai in afara de generali astia de carton cine is mai da cu parerea in documentarul asta?
    cine sunt generali astia, de au devenit mari experti in istorie?
    in afara de faptul ca au luat bani frumosi sa-si deschida si ei gura, ce interese mai sunt?

    ipoteza descendentei daco-romane este veche de 400 ani, nu-i inventia lui ceausescu. acum 400 ani, carturari romani au inceput sa caute originile, si au ajuns la concluzia ca am fi descendentii dacilor si romanilor. In momentul respectiv interesul era sa se gaseasca o origine cat mai sanatoasa a romanilor. Ceausescu, la fel a mizat pe aceasi chestie, origini sanatoase, trecut glorios, pt a-i insufleti pe oameni. Intrebarea mea – Astia ce urmaresc acum?

  4. dacoroman

    joi, 17.05.2012 at 11:46

    Nu inteleg care e relevanta pentru noi ca avem foarte putin in comun cu actuala populatie din Italia. Esential pentru etnogeneza noastra este ca in urma romanizarii provinciei Dacia a rezultat un popor nou care este de necontestat un popor de origine latina din acest punct de vedere si pentru simplul fapt ca este singurul din zona care are o limba provenita din latina. Vocabularul nostru este chiar mai apropiat decat al altor limbi romanice necontestate.
    Sincer pe mine mai putin ma intereseaza care era componenta sau originea etnica a romanilor care ne-au cucerit, daca ei erau originari din Italia sau din alta parte a imperiului. Erau romani pur si simplu si vorbeau latina. Esential este ca in urma razboiului dintre daci si romani si romanizarii continuie a zonei a rezultat acest popor. Care constat ca are niste cercetatori dobitoci care uita sensul si rolul lor pe acest pamant romanizat. Pentru ca adevarul poate fi formulat si reformulat in multe feluri pornind de la detalii adevarate dar putin relevante pentru intregul adevar. Nu pot sa nu constat ca aceste cercetari vin pe aceeasi directie a cercetatorilor maghiari din secolele trecute care s-au straduit sa demonstreze ca suntem urmasii detinutilor si scursurilor romane alungate aici. Daca mai aflam mai tarziu ca sunt si finantati de catre fundatia Soros sau alte societati din aria geografica a respectivului mai ca se vede un alt adevar.

  5. adina

    joi, 17.05.2012 at 15:43

    Interesante sunt si rezultatele ADN-ului pe linie paterna:
    Sunt daco-getii stramosii romanilor?
    https://www.enational.ro/romania-mea/sunt-daco-getii-stramosii-romanilor-119603.html/
    Istoria nestiuta a getilor si genomul european
    https://www.enational.ro/romania-mea/istoria-nestiuta-a-getilor-si-genomul-european-35248.html/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax