Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPS Irineu în vizită la Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos ca să aducă vestea bucuriei pascale, copiilor care locuiesc la centru

Publicat

20150411_101555.jpeg Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a efectuat, sâmbătă, o vizită pastorală la casa de tip familial din cadrul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos (municipiul Alba Iulia). Cu această ocazie, Ierarhul nostru le-a pus la suflet micuţilor ocrotiţi în acest aşezământ social filantropic un sensibil cuvânt de învăţătură legat de Marele Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pe care cu toţii în aşteptăm cu bucurie şi credinţă.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a oferit copiilor daruri, iar aceştia l-au aşteptat pe ierarh cu smerenie, îmbrăcaţi în frumoasele costume tradiţionale româneşti.

20150411_103030 Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a spus:

„Pe acest pământ avem misiunea să fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Asta aşteaptă de la noi Hristos care a spus: „Aşa cum v-am iubit Eu pe voi aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul”. Părintele profesor Ioan Mihail Dan din Oarda de Jos împreună cu cei ce slujesc în acest aşezământ dau dovadă de iubire şi dăruire de sine ajutându-i eficient pe aceşti copii. Eu am venit astăzi în mijlocul lor ca să le aduc vestea bucuriei pascale şi să le arăt iubire mea întru Hristos cel Înviat”.

La rândul său, părintele Dan Ioan Mihail, coordonatorul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos a mulţumit Ierarhului nostru pentru vizitat pastorală dar şi pentru grija pe care o poartă aşezământului social.

„Ne bucurăm că Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu ne poartă de grijă, ne pomeneşte în rugăciunile Înaltpreasfinţiei Sale şi ne bucurăm că ne-a vizitat acum în prag de mare sărbătoare creştină. Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” de la Oarda de Jos a fost înfiinţat în anul 2004 chiar la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. În prezent avem două imobile în care ocrotim 25 de copii. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a rânduit să ne ocupăm de acest lucru, mulţumim Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba pentru că finanţează în cea mai mare parte această activitate” a spus părintele Dan Ioan Mihail, coordonatorul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos.

Aşezământul Social „Izvorul Tămăduirii” Alba şi-a început activitatea în anul 2004 şi face parte din reţeaua social filantropică a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Aşezământul cuprinde două case de tip familial în care sunt ocrotiţi 25 de copii orfani sau abandonaţi. Aceştia primesc îngrijire de specialitate, educaţie, consiliere socială şi psihologică şi totodată sunt ocrotiţi cu dragoste astfel încât să îşi poată forma personalitatea şi să se integreze social.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. no name

    duminică, 12.04.2015 at 00:05

    am fost si eu in copilarie la aceasta casa de tip familiar… cu toate ca este organizata de catre un preot, nu as fi crezut ca exista atata rautate. copii veneau batuti zilnic stransi de gat si ridicati pe perete, mancarea era cu portia si tinuta la cheie.. alimentele si hainele pe care le primea parintele le vindea la magazinul sau din oarda nici de cum nu ajungeau la noi. de ce credeti ca are 8/9 copii parintele?? din aceasta experienta am renuntat sa merg la biserica si sa cred in preoti.. Cred in DUMNEZEU ca el ma scos de acolo si el mi.a dat putere sa trec peste toate!! Paste fericit parinte poate cu ocazia invieri Domnului va invia bunatatea in sufletul Dumitale!!

  2. Oarda

    duminică, 12.04.2015 at 14:21

    Casa de tip familial draga no name, nu familiar. Stau langa acest asezamant si in fiecare an donez haine, iar aceste haine le-am vazut purtate de copii.
    Daca faci parte din celebra generatie care a trecut pe la aceasta casa de copii, scuza-ma si sa ma ierte Cel de sus, dar daca e adevarat ce spui o cam meritai.
    PS: parintele Dan are 7 copii

  3. no name

    duminică, 12.04.2015 at 16:52

    Draga Oarda eu cred ça ai probleme mentale serioase… cum sa spui ca cineva merita acel tratament? doar pentru ca spune adevarul? pentru ca spune prin ce a trecut si ce a vazut acolo??eu cred ca nu stii ce inseamna sa treci prin asa ceva!!! si nu iti doresc sa treci nici o secunda prin asemenea locuri. majritatea copiilor de acolo sunt copii maltratati in familie,abandonati,agresati (sexual/verbal) in asemenea locuri au nevoie de liniste si iubire ce a ce lipsea in familiile lor! daca spui ca donezi haine ar trebui sa stii ca dansul are magazin in oarda :))) . :)) eu cred ca esti pe acceasi mana cu dansul pentru ca in oarda toti stiau de aceasta poveste si nu numai, femeile care munceau acolo se plangeau de cum se comporta dansul cu copii!!! nu as avea motive sa mint !! Si sper sa te ierte cel de sus si sa iti de.a putina minte ca duci lipsa!!

  4. oarda de mijloc

    duminică, 12.04.2015 at 18:30

    Părintele are 6 copii…deci habar n-aveti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax