Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ÎPS Irineu va sluji la Mănăstirea Sânmartinul de Câmpie din județul Mureș, de Adormirea Maicii Domnului. Slujbe speciale la toate bisericile din Alba

Publicat

Cea mai mare sărbătoare religioasă a verii, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, celebrată în fiecare an pe data de 15 august, va fi marcată prin slujbe speciale la toate bisericile și mănăstirile din județ. După un post de două săptămâni, credincioșii sunt invitați să ia parte la tradiționalele servicii religioase pentru sănătate, căsătorie, naștere ușoară, dar și vindecări.

Ca în fiecare an, evenimentul va aduce o mulțime de credincioși și pelerini la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Sânmartinul de Câmpie din județul Mureș, unde va sluji și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria a fost înştiinţată de Arhanghelul Gavriil de trecerea ei la cele veşnice, iar ea s-a bucurat şi s-a rugat pe Muntele Măslinilor şi copacii s-au aplecat în faţa ei.

Se spune că mormântul Sfintei Fecioare se află în Grădina Ghetsimani din Ierusalim unde, zilnic, mii de credincioşi îl vizitează. În susţinerea acestei ipoteze pledează şi prezenţa brâului Fecioarei, ţesut chiar de Ea din păr de cămilă, dat Apostolului Toma, la Ierusalim.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax