Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iresponsabilii de pe drumurile județului Alba: bețivi și șoferi fără permis cu care riști să te întâlnești în trafic


Publicat

alcool la volan

Sunt mulți, apar în fiecare zi și riști să te întâlnești cu ei în trafic. În contextul accidentelor care au îngrozit România în ultimele zile și care ucid un mare număr de oameni în fiecare an, polițiștii din Alba au identificat mai mulți șoferi iresponsabili, adevărate pericole pentru ceilalți. 

Este vorba despre oameni care se urcă la volan cu alcoolemie foarte mare, sau fără permis de conducere și care pun în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic. Mai jos sunt doar câteva exemple oferite de polițiștii rutieri de la IPJ Alba. 

La data de 5 octombrie 2019, în jurul orei 23,30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, în timp ce acționau pe raza comunei Cut, l-au depistat pe un bărbat de 27 de ani, din comuna Cut, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 05 octombrie 2019, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un bărbat de 27 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cloșca din comună, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 04 octombrie 2019, în jurul orei 20,30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Hăpria, l-au depistat pe un bărbat de 61 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 6 octombrie 2019, în jurul orei 16.20, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Stremț, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Stremț, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul este cercetat, sub control judiciar, pentru fapte similare, constatate la sfârșitul lunii septembrie.

Pe numele său a fost întocmit un nou dosar penal, pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, iar polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 7 octombrie, să-l prezinte în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum se va face sacrificarea mieilor de Paște. Condițiile în care pot fi cumpărați direct de la fermă, prin derogare

Publicat

Pentru al doilea an la rând, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că oierii au posibilitatea să ceară derogare de la abatorizarea ”clasică” a mieilor pentru Paște și să solicite o autorizare pentru sacrificare și vânzare din fermă.

Fiecare cerere a fermierilor este analizată la nivel local și aprobată mai ales ales dacă exploatația se află într-o zonă cu restricții de circulație din cauza pandemiei.

Oamenii se vor putea aproviziona pentru uz propriu direct din fermele crescătorilor, fără însă a putea comercializa mai departe carnea cumpărată. 

Potrivit agrointel.ro, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, a declarat că mieii de Paște pot fi sacrificați în fermă, în acest an, dar numai în județele în care nu există abatoare autorizate sanitar-veterinar și primăriile nu au organizat un centru de sacrificare temporar.

”Pentru acele județe unde nu există abatoare autorizate în zonă și distanța până la un abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor este mare, iar primăriile nu au organizat un centru de sacrificare și nu au putut veni în sprijinul fermierilor care doresc să-și valorifice animalele, s-a creat posibilitatea amenajării unui spațiu temporar, doar pentru perioada respectivă, de sacrificare la nivelul fermelor”, a declarat președintele ANSVSA.

În ce condiții se pot sacrifica mieii la ferme

Pentru ca sacrificările să fie permise în fermă, la nivelul exploatației trebuie să existe un spațiu care să îndeplinească, pe lângă condițiile de igienă impuse și condiții de protecție și bunăstare a animalelor.

”Se face o analiză de risc de către Direcția Sanitară Veterinară, se merge la ferma respectivă, pentru că dacă avem o situație în care în această pandemie 2-3 localități sunt în cod roșu, sunt izolate, oamenii nu se pot deplasa, deci această derogare este dată pentru situația excepțională în care ne aflăm, dar nu vom face rabat de la protecția și bunăstarea animalelor pentru că nu ne putem permite.

Lucrurile se vor face la fel, sub supraveghere sanitar-veterinară, vor solicita prezența unui medic veterinar, și acel spațiu va fi destinat numai mieilor din ferma respectivă.

Crescătorii pot face acest lucru numai dacă își vor amenaja aceste spații. Și aici va fi tot ștampila rotundă și, la fel, carnea respectivă este destinată numai consumatorului final, deci va merge cu ea acasă și atât pentru că el deja are de respectat niște restricții, nu poate ieși din localitate”, a declarat Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, pentru agrointel.ro.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, a vorbit însă și despre celelalte două moduri în care pot fi sacrificați mieii de Paște.

Acesta a spus că sacrificarea mieilor se poate realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar-veterinar, dar și în centre amenajate și autorizate temporar.

Sacrificarea mieilor de Paște în abatoare autorizate

În acest moment în România există un număr de 135 de abatoare autorizate sanitar-veterinar, iar carcasele care provin de la astfel de abatoare poartă marca de sănătate ovală și pot fi comercializate atât la nivelul magazinelor alimentare, hipermarketurilor, carmangeriilor, cât și în schimburi intracomunitare.

”Sunt și județe care nu au abatoare, dar sunt și județe care au 4-5 abatoare.

Carcasele rezultate din aceste abatoare sunt expertizate sanitar-veterinar și poartă marca de sănătate ovală, toate aceste carcase se pot comercializa atât la nivelul magazinelor alimentare, hipermarketurilor, carmangeriilor, peste tot, inclusiv în schimburile intracomunitare”, a arătat Robert Chioveanu, președintele ANSVSA.

Sacrificarea mieilor de Paște la puncte autorizate temporar

Potrivit președintelui ANSVSA, crescătorii de animale au posibilitatea să-și sacrifice mieii și în spații amenajate de către autoritățile locale, astfel de spații fiind autorizate numai temporar, în perioada 21 aprilie – 1 mai.

Fermierii trebuie să știe însă că în aceste centre amenajate temporar, carcasa va purta o marcă de sănătate în formă rotundă și nu va putea fi comercializată decât consumatorului final.

” Aceste spații amenajate temporar se vor face și se vor organiza de către autoritățile locale.

Deci, o autoritate locală – o primărie consideră că poate să îndeplinească niște cerințe care sunt prevăzute de legislație și aici am spus foarte clar că atunci când se va face evaluarea acelui spațiu, acelei zone, acelei piețe unde vor fi autorizate temporar, această zonă va trebui să îndeplinească atât cerințe de igienă cât și cerințe de protecție a animalelor, de bunăstare a animalelor”, a explicat șeful ANSVSA.

”În aceste centre amenajate temporar, carcasa va purta o marcă de sănătate în formă rotundă, cu indicativul județului și cu un număr, iar carcasa rezultată de aici nu va putea fi comercializată către magazine, carmangerii, hipermarketuri.

Deci, dacă consumatorul final vrea, își alege mielul, acesta este sacrificat, este examinat, un medic veterinar este permanent acolo și am impus ca și sâmbăta și duminica să fie un program de permanență între orele 7:00 dimineața și orele 17:00”, a mai spus dr. Robert Chioveanu.

Carnea de miel, comercializată doar cu ștampilă

Reprezentantul ANSVSA a subliniat că este esențial ca toată carnea de miel care se pune pe piață să fie expertizată sanitar-veterinar, iar tipul de ștampilă indică modul în care se poate face comercializarea.

În cazul sacrificărilor la nivelul fermei, ștampilarea rămâne obligatorie, cu ștampilă rotundă.

”Dacă este marcată cu marca de sănătate rotundă este destinată strict doar consumatorului final, deci clientul ia carcasa și merge acasă și o consumă acasă, deci nu poate să mai vândă în altă parte.

Aceasta este ca o derogare și este o măsură pe care am luat-o pentru ca pe această perioadă de două săptămâni să putem să asigurăm această necesitate pentru că oamenii nu se mai pot deplasa, sunt interdicții de mișcare”, a explicat Robert Chioveanu, președintele ANSVSA.

De precizat că pentru autorizarea centrului de sacrificare la nivelul fermelor nu există un termen limită, însă crescătorii trebuie să țină seama de timpul scurt rămas până la Paște.

Sacrificarea mieilor în județul Alba

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba reamintește crescătorilor de ovine că își pot sacrifica mieii în abatoarele autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, cu respectarea tuturor regulilor de igienă și siguranță alimentară.

La nivelul județului Alba există abatoare autorizate sanitar-veterinar unde ar putea fi sacrificați mieii în condiții de maximă siguranță, după cum urmează: SC Transeuro SRL – Ighiu, ACA Cugir, SC Luca Prod Carn SRL – Mirăslău, SC Montana Popa SRL – Blaj și SC Ovin Pres Carn SRL -Mesentea.

Carnea provenită de la mieii sacrificați în abatoare autorizate poate fi comercializată de către deținătorii de oi, operatori economici înregistrați sau autorizați sanitar veterinar, în supermarketuri, măcelării, piețe agroalimentare, iar mieii proveniți din exploatații nonprofesionale sacrificați în abatore pot fi comercializați de catre proprietari în cadrul halelor agroalimentare autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau direct către consumatorul final.

Crescătorii de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor (și care din motive foarte bine întemeiate nu au posibilitatea să sacrifice mieii în regim de prestări servicii), au posibilitatea să sacrifice mieii în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale în “Centre de sacrificare miei” autorizate temporar, la solicitarea și cu asumarea întregii responsabilitati de catre reprezentații UAT-urilor care dețin astfel de obiective, cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare.

În centrele de sacrificare vor fi sacrificate numai ovinele identificate și înregistrate în Baza Națională de Date (BND);

Potrivit reprezentanților DSVS Alba, deocamdată nimeni nu au fost înființate puncte temporare de sacrificare și nici un crescător nu a cerut o derogare pentru sacrificarea la fermă. 

Ce vor verifica reprezentanții DSVSA

Controlul stării de sănătate al animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem și controlul bunăstării în timpul sacrificării va fi realizat de către un medic veterinar oficial desemnat de catre DSVSA;

Verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării se realizează cu asomare obligatorie al fiecărui animal sacrificat;

Efectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către medicul veterinar oficial desemnat de catre DSVSA;

Asigurarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman își dirijarea acestora către o unitate de neutralizare a SNCU sub supraveghere sanitară veterinară;

Verificarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel;

Carnea mieilor sacrificați în centrele temporare nu poate fi comercializată în hale, supermarketuri și magazine

În ceea ce privește carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor în centrele de sacrificare, precizăm că aceasta nu poate fi livrată către alte unități de vânzare cu amănuntul din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, sacrificarea fiind asigurata cu scopul de a sprijinii consumatorul final pentru a obține o carne sigură din punct de vedere sanitar veterinar.

Sunt obligatorii măsurile specifie de prevenție privind purtarea măștii, utilizarea substantelor dezinfectante, asigurarea distanțării sociale obligatorii, configurarea unor trasee pentru circulația persoanelor etc. în conformitate cu legislația specifică.

Foto: Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

CUGIR: LISTA celor 46 de investiții finanțate în acest an. Bugetul orașului, aprobat în Consiliul Local

Publicat

În 2021, 46 de obiective primesc bani de investiții la Cugir. Bugetul orașului a fost aprobat joi de consilierii locali.

Bugetul general va avea la dispoziţie venituri de 107.299.550 lei, de două ori mai mari decât cele realizate anul trecut, în mare parte datorită fondurilor europene care vor intra în bugetul local pentru finanţarea proiectelor contractate de primărie.

În ceea ce priveşte cheltuielile cuprinse în bugetul general, acesta se ridică la 122.672.400 lei, din care 63.475.410 lei reprezintă valoarea totală a investiţiilor, transmit reprezentanții primăriei.

„Bugetul pe anul acesta este concentrat pe investiţii, 74% din cheltuielile pe 2021 fiind direcţionate către finanţarea investiţiilor în infrastructura stradală, sănătate, învăţământ, servicii sociale şi reabilitarea unor imobile”, spune primarul Adrian Teban.

Referitor la structura economică a bugetului local al orașului Cugir (fără bugetele creditelor şi a altor instituţii publice), suma veniturilor este de 83.348.550 lei, iar cea a cheltuielor se ridică la 85.348.550 lei, deficitul de 2000 lei fiind acoperit din excedentul anilor precedenţi. Din totalul veniturilor, 28.985.00 lei reprezintă veniturile proprii ale localităţii.

Oraşul Cugir investeşte peste dublul sumei veniturilor proprii.

Bugetul orașului Cugir pe anul 2021 și estimările pe anii 2022-2024 sunt rezultatul cumulării veniturilor și cheltuielilor bugetului local, a bugetului creditelor interne și bugetului instituțiilor finanțate din venituri proprii subvenții și reflectă dimensiunea efortului financiar public al unității administrativ-teritoriale Orașul Cugir.

Lista celor 46 de obiective finanţate din venituri proprii, fonduri europene sau fonduri rambursabile:

Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir, bazata pe planul de mobilitate urbana durabila (reabilitarea infrastructurii stradale şi modernizarea transportului public)

  • Continuarea proiectului privind creşterea eficienţei în clădirea publică Maternitate și Pediatrie
  • Modernizarea prin achiziție de dotări a ambulatoriului din cadrul spitalului
  • Eficientizare sistem de iluminat public în UAT Cugir
  • Modernizare și echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar Școala ”Singidava” (grădiniţe: Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3, Grădinița cu Program Normal „Voinicel”)
  • Modernizare şi echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială ”Iosif Pervain” Cugir (Grădinița cu Program Normal nr. 2, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3)
  • Modernizare Cantină Socială și dezvoltare servicii sociale pentru persoanele vârstnice
  • Reabilitare, modernizare, echipare Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir
  • Modernizare, echipare Colegiu Tehnic ” I.D. Lăzărescu”
  • Modernizare Școala „Iosif Pervain” şi străzi arondate: Șt. O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu, Scăunel, S. Bărnuțiu, Bradului tronson 1 şi 2
  • Modernizare şcoală „Singidava” şi străzi arondate: Pârâului, Carpaţi, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Ghe. Lazăr, Decebal, M. Kogălniceanu, Mărăşeşti, I. Slavici, G. Coşbuc, Ghe. Asachi, Libertăţii
  • Centru de asistenţă şi recuperare persoane vârstnice „Lotus”
  • Modernizare Cantină socială şi dezvoltarea servicii sociale destinate persoanelor vârstnice
  • Incluziv – investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir
  • Continuare lucrări de reabilitare şi dotare Creșa şi Grădiniţa ”Prichindel”
  • Construire drumuri forestiere
  • Modernizare drum Valea Dăii (a fost realizat Proiectul Tehnic).
  • Modernizare străzi Plevnei, Deal şi continuare modernizare Oituz, Morilor şi Zăvoiului
  • Extinderea rețelelor electrice de distribuţie pe str. Narciselor
  • Extinderea rețelelor electrice de distribuţie pe str. Codrului
  • Viabilizare teren pentru construire locuinţe
  • Creşterea eficienţei energetice a clădirii Liceului „David Prodan”
  • Creşterea eficienţei energetice a clădirii „Ioan Mihu” Vinerea
  • Reabilitare Cămin Colegiu Tehnic IDL
  • DALI Piaţă Complex
  • PUZ locuinţe Vinerea
  • Relocare reţele electrice
  • Reabilitare Bloc 1 Mai, Blocurile nr 5, 7 şi terenurile aferente, Cămin tineret 1, 2 şi terenurile aferente (expertizare)
  • Studiu de fezabilitate pentru creşterea rezilienţei Spitalului Orăşenesc Cugir prin extinderea şi modernizarea infrastructurii
  • Studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar prin creearea unui campus multifuncţional
  • Studiu de fezabilitate pentru regenerare urbană prin revitalizarea sistematică a peisajului natural, cultural şi istoric al localităţii
  • Studiu de fezabilitate pentru extinderea mobilităţii sustenabile şi inteligente în zona urbană funcţională a oraşului
  • Studiu de fezabilitate pentru guvernanţă electronică (card cetăţenesc, mobile acces, online)
  • Studiu de fezabilitate şi POAT pentru dezvoltarea sistemului de mobilitate alternativ prin implementarea transportului verde pe coridorul localitatea componenta Vinerea – localităţi componente zona de munte)
  • Expertiză tehnică şi studiu geo pentru str. Deal
  • Plan de mobilitate urbană
  • Studiu de fezabilitate pentru Cămin de bătrâni
  • Achiziţionare echipamente audio-video pentru sala de protocol
  • Achiziţionare ceas exterior
  • Licenţe calculatoare
  • Centrala telefonică
  • Modul CFP-contabilitate
  • Achiziţionare POST TRAFO R. Mare
  • Achiziţionare terenuri pentru zone de agrement
  • Achiziţionare imobil teren şi construcţii, str. Principala nr 172, Vinerea
  • Achiziţie teren+cămine nefamilişti

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică: Se mai încălzește, câteva averse. Prognoza meteo de weekend 16-18 aprilie, în localități din județ

Publicat

meteo flori ploi

Vremea se mai încălzește în acest weekend în județul Alba.

Sunt anunțate temperaturi maxime de până la 14 grade Celsius, sâmbătă, apoi duminică va fi ușor mai răcoros.

Tot duminică este posibil să fie câteva ploi scurte.

La munte, temperaturile maxime vor fi între zero și 9 grade Celsius.

Vă prezentăm condiții meteo în localități din județ, în perioada 16-18 aprilie:

Vineri, 16 aprilie

Alba Iulia: minime de 1 grad Celsius, maxime de 10 grade Celsius; predominant noros

Sebeș: minime de 0 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; predominant noros

Șugag: minime de -5 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; predominant noros

Oaşa: minime de -6 grade Celsius, maxime de 0 grade Celsius; predominant noros

Aiud: minime de 0 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; predominant noros

Blaj: minime de 0 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; predominant noros

Ocna Mureş: minime de 1 grad Celsius, maxime de 10 grade Celsius; predominant noros

Zlatna: minime de -2 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; predominant noros

Abrud: minime de -6 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; predominant noros

Cîmpeni: minime de -6 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; predominant noros

Arieşeni: minime de -6 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; predominant noros

Cugir: minime de 0 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; predominant noros

Sâmbătă, 17 aprilie

Alba Iulia: minime de 5 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; predominant noros

Sebeș: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; predominant noros, mai cald

Șugag: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime 5 grade Celsius; predominant noros

Aiud: minime 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; predominant noros

Blaj: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; predominant noros

Ocna Mureş: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; predominant noros

Zlatna: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; predominant noros, mai cald

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; predominant noros, mai cald

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; predominant noros, mai cald

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

Cugir: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; predominant noros, mai cald

Duminică, 18 aprilie

Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 6 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; șanse de ploaie

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 3 grade Celsius; șanse de ploaie

Aiud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; șanse de ploaie

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; șanse de ploaie

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; șanse de ploaie

Cugir: minime de 6 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Spray-ul nazal TAFFIX, care oferă o protecție de 99,9% împotriva virusurilor, este disponibil și în România. Cât costă un flacon

Publicat

Spray-ul nazal TAFFIX, care oferă protecție împotriva SARS-CoV-2, a ajuns în România. Produsul pe bază de pulbere este fabricat în Israel, fiind avizat și aprobat de Uniunea Europeană. Spray-ul poate fi cumpărat la nivel național din farmacii, inclusiv online. 

Într-un moment în care întreaga lume a fost afectată grav de pandemia de COVID-19, cercetătorii israelieni de la Nasus Pharma si-au propus să creeze oamenilor condițiile optime pentru întoarcerea la un mod de viață cât mai apropiat de cel pe care îl aveau.

Ca atare, aceștia au dezvoltat un produs inovator, TAFFIX, care blochează în mod eficient virusurile să ajungă la mucoasa nazală, acesta fiind capabil să reducă rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 cu 99,9%.

Motto-ul spray-ului nazal este elocvent în acest sens: You‘re good to go (Ești pregătit să pleci), scrie dcnews.ro.

Eficiența companiilor farmaceutice israeliene și a statului Israel fiind recunoscută și dovedită, ei fiind lideri mondial în medicină și în depășirea crizei generate de Covid-19, face ca TAFFIX să se comercializeze deja în 25 de țări europene, fiind certificat pentru vânzarea în Europa la cel mai înalt nivel, în Germania.

Reprezentantul exclusiv pentru România este Ro Distribution 2000, iar spray-ul nazal poate fi achiziționat și online de pe site-ul taffix.ro, la un preț recomandat de aproximativ 70 de lei, din farmaciile Catena, dar și din alte rețele de farmacii și unități independente.

Cum funcționează TAFFIX

Pulberea din acest spray este transformată în gel în interiorul nasului, creând astfel o barieră activă ce apără, protejează și dezactivează virusurile cu transmitere prin aer ce se află adesea în spațiile deschise, avioane, trenuri, centre comerciale, mijloace de transport în comun.

Concret, TAFFIX creează un film protector acid pe mucoasa nazală și blochează intrarea virusurilor, scăzând nivelul pH-ului din cavitatea nazală la 3.5 (sub pragul de 6.5 de supraviețuire a oricărui virus).

Câte un puf de TAFFIX aplicat în fiecare nară acționează în 50 secunde de la aplicare și asigură o protecție împotriva infectării de 5 ore, un singur flacon incluzând aproximativ 200 de pufuri.

Acest spray nazal poate fi utilizat ca protecție împotriva infectării cu SARS-COV-2, dar și împotriva altor virusuri, pentru protecția împotriva răcelii obișnuite și pentru reducerea simptomelor cauzate de rinitele alergice.

sursa: dcnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate