Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Irlanda suspendă temporar vaccinarea cu AstraZeneca în urma descoperirii a 4 noi cazuri de coagulare a sângelui, în Norvegia

Publicat

Irlanda a suspendat duminică utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva coronavirusului ca măsură de precauţie.

Comitetul consultativ național pentru imunizare (NIAC) a recomandat ca administrarea vaccinului AstraZeneca Covid-19 să fie amânată temporar din această dimineață.

Într-o declarație a medicului-șef adjunct, dr. Ronan Glynn, se spune că recomandarea a fost făcută „în urma unui raport al Agenției Norvegiene a Medicamentului privind patru noi rapoarte despre evenimente grave de coagulare a sângelui la adulți după vaccinarea cu vaccinul Covid-19 AstraZeneca”.

Medicul este citat de ziarul Irish Times.

”Principiul precauției”

Această decizie a venit după recomandarea comisiei responsabile cu programul de vaccinare din Irlanda de a pune în aplicare această măsură, deja în vigoare în mai multe ţări, în numele „principiului precauţiei”, potrivit unei declaraţii a medicului şef Ronan Glynn.

Potrivit ultimelor cifre oficiale publicate miercuri, 109.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în Irlanda, dintr-un total de 570.000 de doze din toate tipurile de vaccin.

Aflată în carantină pentru a treia oară în mai mult de două luni şi jumătate, ţara a înregistrat puţin mai mult de 4.500 de decese cauzate de coronavirus la o populaţie totală de cinci milioane de locuitori.

Patru noi cazuri de cheaguri de sânge

Recomandarea autorităţilor irlandeze de sănătate a venit după un raport al Agenţiei Norvegiene pentru Produse de Sănătate care raportează „patru noi cazuri grave de cheaguri de sânge la adulţi” care au primit o injecţie cu vaccinul produs de laboratorul anglo-suedez.

Întrebat duminică, grupul farmaceutic a răspuns că o „analiză a datelor noastre de siguranţă pentru peste 17 milioane de doze de vaccin administrate nu a arătat nicio dovadă a unui risc crescut” în ceea ce priveşte cheagurile de sânge.

„De fapt, cifrele pentru acest tip (de problemă medicală) sunt mult mai mici la cei care sunt vaccinaţi comparativ cu ce s-ar aştepta la nivelul populaţiei în ansamblu”, a adăugat acesta.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax