Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IŞJ Alba începe proiectul de parteneriat strategic Erasmus+ VET, pentru învăţământul profesional şi tehnic

Publicat

sediul ISJ Alba

Profesor din învăţământul profesional şi tehnic din Alba, dar şi consilieri şcolari şi elevi vor beneficia de activităţi menite să dezvolte specializarea în meserii. Acţiunile sunt reunite într-un proiect Erasmus+ câştigat de Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Vezi și ÎNSCRIERI în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019. CALENDAR şi metodologie, publicate de MEN

În perioada 4-7 decembrie, instituţia, prin inspector şcolar general Marcela Dărămuș, derulează, în calitate de coordonator și gazdă a primei întâlniri de proiect, conferința de lansare a “TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET”.

Este vorba despre un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+, realizat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Societatea de Formare Profesionala GBG Pritzwalk Germania, Mancom GmbH Germania, Istituto Professionale Industria e Artigianato „L. Santarella” Italia și Umbria Training Center, Italia.

Obiectivul general este creşterea atractivităţii învăţământului profesional şi tehnic (IPT) pentru elevi și părinţi, prin elaborarea unei strategii eficiente de promovare și orientare a elevilor în carieră, astfel încât numărul elevilor care optează pentru IPT în zonele de proveniență ale școlilor partenere în proiect, să crească cu 5%, în intervalul 2017-2019 (perioada derulării proiectului), transmite Marcela Dărămuş.

Potrivit sursei citate, elevii vor fi implicați în activități care să le ofere posibilitatea să-și descopere aptitudinile și potențialul, să-și asume sarcini și responsabilități, să înțeleagă importanța implicării personale în activitatea de echipă, să conștientizeze avantajele meseriilor din domeniul tehnic. Astfel, aceștia vor lucra împreună la crearea unui muzeu virtual al meseriilor. Va fi creat un site al proiectului cu implicarea directă a elevilor, în care fiecare instituție parteneră va avea o pagină proprie, se va crea și un forum de discuții. Vor fi inițiate în fiecare regiune, grupuri formate din reprezentanți ai școlilor (profesori, manageri), ai firmelor de formare, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai administrației publice locale, care vor realiza împreună un plan comun de actiune și colaborare, menit să confere atractivitate IPT și motivație pentru acest domeniu.

Grupul țintă căruia i se adreseaza proiectul este constituit din profesori din IPT/ formatori din școli VET/ instituții de formare VET, consilieri școlari; aceștia vor aplica metodele de consiliere și orientare în carieră cuprinse în cadrul ghidului de consiliere și orientare al profesorilor din IPT.

Conferința de deschidere a proiectului se desfăşoară marți, 5 decembrie, la ora 12.00, la sala de Conferințe a Hotelului „Cetate” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax