Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

IȘJ Alba: Măsuri la început de an școlar. Județul, pe primul loc la ocuparea locurilor la liceu și a posturilor didactice

Publicat

Județul Alba este pe primul loc pe țară la gradul de ocupare a locurilor din clasa a IX-a și la gradul de ocupare a posturilor didactice. Datele au fost prezentate într-o ședință cu directorii de școli organizată de Inspectoratul Școlar Județean.

Pe ordinea de zi s-au aflat aspecte organizatorice legate de începutul anului școlar 2021-2022, a ședinței derulate marți în amfiteatrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Vezi și VIDEO: REGULI pentru deschiderea școlilor de la 13 septembrie. Declarațiile miniștrilor Educației și Sănătății. DOCUMENT

Măsuri pentru început de școală 2021

Directorilor de școli le-au fost prezentate noile reguli pentru derularea anului școlar în contextul pandemiei. Este vorba despre măsurile din Ordinul comun 5196/1756 din 03.06.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în MO nr. 848/06.09.2021.

Vezi și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendarul cursurilor și vacanțelor

Festivitățile de început de an se vor desfășura cu respectarea măsurilor menționate, în curtea școlii, eventual, pe cicluri de învățământ, acolo unde spațiul o impune sau chiar on-line.

Pentru asigurarea respectării acestor măsuri, la nivelul fiecărei unități de învățământ a fost desemnată o persoană de contact în legătură permanentă cu DSP Alba.

Primul loc în țară la ocuparea posturilor didactice

Au fost discutate aspecte privind mobilitatea personalului didactic.

Județul Alba ocupă primul loc pe țară la gradul de ocupare a posturilor didactice cu personal calificat, doar 14% din posturi sunt în acest moment neocupate, potrivit IȘJ.

Alba, pe primul loc la gradul de ocupare a locurilor în clasa a IX-a

Județul Alba este pe primul loc pe țară la gradul de ocupare a locurilor din clasa a IX-a (doar 23 de locuri neocupate), a mai anunțat IȘJ.

Procentul de promovare al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională este peste media națională.

Au fost propuse măsuri de promovare a învățământului profesional dual și solicitat sprijinul directorilor pentru susținerea activităților derulate prin cele trei proiecte europene „A doua șansă”: „FUTURE – educație prin programe de a doua șansă pentru un viitor mai bun”, ”INSIST Incă o șansă la educație” și ”ADS pentru copiii si tinerii din ALBA”, din nevoia de a oferi celor care au abandonat școala o șansă la educație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate