Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IŞJ Alba: Peste 570 de cereri depuse pentru “Bani de liceu”, mai multe faţă de anul trecut. Condiţii pentru elevi

sediul ISJ Alba

Publicat

În judeţul Alba în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” au fost depuse 575 de solicitări, mai multe față de anul  precedent, când au fost 350 de beneficiari. Reamintim că a fost majorat cuantum sprijinului financiar, de la 150 de lei lunar la 250 de lei, începând cu anul şcolar 2018/2019.

Conform calendarului stabilit prin lege, depunerea cererilor pentru „Bani de liceu” s-a desfăşurat în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, iar efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii solicitării au avut punct final pe 23 octombrie, transmite IŞJ Alba, într-un comunicat, prin inspector şcolar general Marcela Dărămuş.

Centralizarea datelor a avut loc până pe 27 octombrie, a doua zi fiind afişate, pe suport electronic, lista cu beneficiarii. Depunerea contestaţiilor va avea loc în intervalul 28 octombrie – 2 noiembrie, rezolvarea acestora urmând să fie finalizată pe 6 noiembrie, potrivit sursei citate.

Valoarea plafonului maxim de acordare este crescută de la 150 de lei la 500 de lei, pe membru de familie, prin corelarea cu salariul minim brut naţional. Sprijinul financiar se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă de licenţă, precum şi a satisfacerii stagiului de pregătire în producţie. Ajutorul este destinat elevilor care urmează, învăţământul liceal, cursuri de zi. La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

În judeţul Alba sunt 575 de cereri depuse în acest sens, până la soluţionarea eventualelor contestaţii. Se monitorizează absenţele elevilor care au devenit beneficiari şi, dacă se depăşeşte limita de 20 de absenţe nemotivate, se sistează plăţile, iar elevul respectiv pierde această calitate, mai transmite IŞJ Alba.

Sprijinul financiar mai este sistat şi dacă tânărul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de trei-cinci zile, dacă a obţinut sub nota 7 la „purtare” sau dacă nu mai frecventează cursurile ori a fost exmatriculat.  Cele mai multe burse au fost solicitate de elevi de la Colegiul Național ,,Avram Iancu” – 138 cereri, Liceul ,,Horea,Cloșca si Crișan” Abrud – 71 cereri, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 70 cereri, Liceul Tehnologic Sebeș – 45 de cereri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax