Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IŞJ Alba: REZULTATE CONCURS pentru experţi în management educaţional, seria 11. Peste 100 de cadre didactice, admise. LISTA

Publicat

sediul ISJ Alba

isj inspectorat scolar alba 1Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat rezultatele concursului pentru experţi în management educaţional (CNEME), seria 11. Din datele IŞJ Alba, au fost înregistrate un număr mare de cereri pentru obţinerea acestei titulaturi, în contextul organizării testărilor pentru funcţiile de conducere de la unităţile şcolare din judeţ.

Reamintim că 149 de candidaţi au fost admişi după etapa selecţiei online, iar 126 şi-au depus dosarele pentru concurs, potrivit metodologiei, a precizat inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş. Dintre aceştia, au fost admişi 111 candidaţi.

Trei candidate au obţinut punctaje maxime (100 puncte): Lenuţa Nicoleta Ciolan (Şcoala Gimnazială “Toma Cocişiu” Blaj, Ana Mariana Doncea (Şcoala Gimnazială Almaşu Mare), Loredana Alina Stan (Grădiniţa cu program prelungit Step by Step Nr. 12 Alba Iulia).

Vezi: Rezultate selectie CNEME, sesiunea 2017, seria a 11-a

Concursul pentru obţinerea calităţii de expert în management educaţional este important pentru profesorii care doresc să ocupe o funcţie de conducere în învăţământ, inclusiv cele de directori, directori adjuncţi, inspectori şcolari.

În Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional erau înregistraţi, până la derularea acestei serii, 559 de profesori din judeţul Alba. AICI, lista actualizată.

Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii, în perioada 6-10 februarie, la secretariatul IŞJ Alba. Vor fi soluţionate până în 13 februarie, când se vor trimite rezultatele de la minister la inspectorate, iar în intervalul 14-15 februarie se întocmeşte de către IŞJ lista cu candidaţii promovaţi. Pe 16 februarie, se emite ordinului de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul Naţional al experţilor în management educaţional

La selecţia CNEME, au putut participa candidaţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute în metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional din OMECTS nr. 5549/6.10.2011.

Potrivit documentului citat, calitatea de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional se dobândeşte prin înscrierea în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat

La concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

– face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional;

– este titular în învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II sau titlul științific de doctor;

– a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent;

– nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;

– nu a fost exclus din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

Portofoliul candidaţilor înscrişi la selecţie pentru a deveni membri în corpul naţional de experţi în management educaţional se evaluează pe baza fişelor de evaluare, ţinându-se seama de următoarele criterii generale:

– absolvirea unor programe de formare în domeniul managementului educaţional;

– experienţa managerială;

– performanţe deosebite în inovarea didactică/managerială;

– participarea la proiecte.

Candidaţii trebuie să prezinte şi adeverință că nu au fost sancţionaţi disciplinar în anul şcolar curent, în original.

Etapa de evaluare a portofoliilor candidaţilor se desfăşoară la sediul inspectoratului şcolar şi constă în: verificarea datelor înregistrate în aplicaţia online şi stabilirea punctajului conform fişei de evaluare.

Stabilirea punctajului se face, în plenul comisiei, prin acordarea de puncte. Punctajul minim de promovare este de 70 de puncte din maximum 100 de puncte.

Documentele reglementative ale celei de a 11-a serii de selecţie sesiunea 2016 sunt disponibile AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax