Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba angajează subofiţer operativ la Serviciul Prevenire. Înscrieri până în 31 octombrie. Condiţii de participare la concurs


Publicat

pompier

autospeciale ISU Alba_5Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba anunţă că organizează concurs pentru încadrare din sursă externă pe un post de subofiţer operativ principal la Serviciul Prevenire. Cererile de înscriere se depun până în 31 octombrie.

Atribuţii principale pentru postul scos la concurs sunt să execute controale de fond şi tematice pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile, precum şi activităţi de asistenţă tehnică de specialitate; să constate şi sancţioneze contravenţiile la actele normative din domeniul de competenţă; soluţionează petiţii şi sesizări, conform prevederilor legale şi conform ordinelor primite; să întocmească şi să reactualizeze, conform ordinelor şi instrucţiunilor, evidenţele nominale şi statistice ale Serviciului Prevenire.

Candidaţii trebuie să aibă studii medii liceale cu diplomă de bacalaureat.

Condiţii şi criterii specifice:

-să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România

– să cunoască limba română scris şi vorbit

– să aibă capacitate deplină de exerciţiu

– să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor / tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (Declaraţie model Anexa nr. 9), verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile

– să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi

– să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează

– să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate
– să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea

– să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani

– să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege

– să îndeplinească condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special
– să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile
Nu pot să se înscrie la concurs pentru a fi încadrate din sursă externă persoanele care au avut calitatea de poliţist/cadru militar, dacă:

– au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art.69 lit.c), h), i) şi k) din Legea nr.360/2002, cu modificările şi completările ulterioare

– au fost trecute în rezervă în condiţiile art.85 lit. d), i), j), k) şi ale art.87 din Legea nr.80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare

– prin încadrare ar dobândi grade militare mai mici decât cele avute în rezervă.

La concurs pot participa numai candidaţii care îndeplinesc condiţiile stabilite, au depus cereri de înscriere şi ale căror dosare de recrutare sunt complete şi corect întocmite. Neîndeplinirea uneia/unora dintre cerinţe ori nerespectarea modalităţilor şi termenelor de depunere a cererilor de înscriere şi/sau a dosarelor de recrutare atrage respingerea participării la concurs. Nu se admit derogări de la niciuna dintre condiţiile de participare la concurs.

Cererea de înscriere la concurs, un dosar plic, copia actului de identitate, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare, consimţământul pentru solicitare extras de pe cazierul judiciar, declaraţia privind tatuajele şi declaraţia pe propria răspundere privind evaluarea psihologică în ultimele 6 luni vor fi depuse personal de către cei interesaţi la structura de resurse umane a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba, în perioada 24.10 – 31.10.2016 (data înregistrării), în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 15.00.

Este interzisă înscrierea prin fax, prin poştă, prin orice alte mijloace sau de către altă persoană în afara candidatului. Nu vor fi luate în considerare cererile de înscriere transmise în orice altă modalitate decât personal, documentele urmând a fi restituite candidaţilor care procedează neregulamentar.

Dosarele de recrutare complete vor fi depuse personal de către cei interesaţi la structura de resurse umane a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba, str. A.I. Cuza, nr.10, Alba Iulia, până la data de 24.11.2016, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00-15.00.

Concursul se va desfăşura în perioada 24.10-2.12.2016.

Informaţii suplimentare despre organizarea concursului şi depunerea documentelor se pot obţine din pagina oficială de internet a unităţii www.isualba.ro şi la structura de resurse umane a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba, tel. 0258.810.411, interior 27007 sau 27119.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. gigel

    marți, 25.10.2016 at 23:57

    si noi cu cine vorbim pt postu asta?? cu sofica sau cu oprisa???care cere mai putin si e mai potent??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Autoturism cuprins de flăcări în comuna Stremț. Intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri

Pompierii din Aiud intervin sâmbătă seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Incidentul a fost anunțat în satul Geomal, comuna Stremț.

Pompierii intervin în cooperare cu SVSU Stremț.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid”, în Alba. O femeie i-a dat unui escroc bijuterii în valoare de 15.000 de lei

Publicat

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid” a intrat în atenția Poliției Alba. O femeie din Aiud a fost păcălită de un necunoscut să-i dea bunuri cu o valoare consistentă.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-COV-2 și are nevoie de un aparat, în valoare de 15.000 de euro, pentru a fi menținut în viață.

Vezi și Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la ușa acesteia s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

Abia după aceea femeia și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol și și-a dat seama că a fost înșelată.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri.

Poliția Alba solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO: INCENDIU la Bistra. Acoperișul unei case a luat foc. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Cîmpeni au fost chemați să intervină, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bistra.

Din primele date, flăcările au cuprins acoperișul unei case.

Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă violent, cu posibilitate de extindere.

La fața locului s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stins incendii și o autospecială SMURD.

UPDATE, ora 19.35: Incendiul a fost localizat. ISU Alba transmite că a fost afectat acoperișul imobilului, pe o suprafață de 60 mp.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare INSP. Nu este recomandată dezinfecţia suprafeţelor în școli cu lămpi UV

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ cu scopul limitării transmiterii COVID-19.

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie”, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, utilizarea dezinfecţiei cu UV este specifică unităţilor sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecţie a aerului şi suprafeţelor din încăperi.

„Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate şi instruite în acest sens. În timpul funcţionării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar persoanele expuse dezvoltă reacţii nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign)”, subliniază INSP.

Totodată, INSP atrage atenţia că măsurile de curăţenie şi cele de aplicare a produselor de curăţenie şi a dezinfectanţilor prevăzute atât în recomandările naţionale, cât şi în cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvenţa şi perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfăşurării activităţilor educative.

„Igiena mâinilor, igiena respiraţiei, evitarea aglomeraţiei, aerisirea frecventă a spaţiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID-19. În concluzie metoda dezinfecţiei cu UV nu reprezintă o opţiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în şcoli”, se mai arată în comunicatul citat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate