Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba: Apel către populație, cu privire la riscul incendiilor de vegetație. Amenzile ajung la 2.500 de lei

Publicat

Reprezentanții ISU Alba transmit un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate. Nerespectarea lor se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei. 

Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces.

De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.

”Așadar, vă împărtășim câteva sfaturi importante pentru a preveni incendiile de vegetație naturală și pentru a ne asigura că ne protejăm mediul înconjurător:

Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.

Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.

Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.

Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.

Nu în ultimul rând, precizăm faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DANA SAMARGHITAN

    joi, 23.03.2023 at 14:18

    atunci să asigure fiecare primărie, mai ales cele de la comune servicii pentru transportul resturilor vegetale , contra cost bineânțeles.Deci care este soluția???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax