Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Disconfort termic accentuat în mai multe zone din judeţul Alba. Unde sunt cele mai mari temperaturi

Publicat

canicula Canicula se resimte puternic şi în judeţul Alba. Sunt condiţii de disconfort termic accentuat la Alba Iulia şi Blaj, potrivit ISU Alba, dar valori mari au fost şi la Sebeş şi chiar la Cîmpeni.

La Alba Iulia, marţi, temperaturile maxime anunţate sunt de 34 de grade Celsius, însă indicele de confort termic este la 81 de unităţi, la fel ca la Blaj.

La Sebeş, maximele sunt de 33 de grade, iar valoarea ITU este de 80 de unităţi. O situaţie similară este şi la Cîmpeni, potrivit ISU Alba.

Pe timp de vară, este considerată o temperatură confortabilă între 25-30 grade Celsius, însă luând în considerare şi umiditatea relativă din aer, se creează disconfort termic.

Ca umiditate relativă, în zona continentală este considerată o umiditate normală între 40% şi 60%. Peste aceste valori, apare disconfort termic.

Reamintim că judeţul Alba se află, marţi, sub Cod Galben de caniculă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax