Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba, la exerciţiul de simulare SEISM 2018. Ce forţe și mijloace de intervenție participă

Publicat

autospeciale isu alba

Sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 09:00, s-a declanșat exercițiul ”SEISM 2018”/EU ModEX 2018 care constă în punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism. Ca urmare, forțe și mijloace de intervenție din județul Alba s-au deplasat către București, la Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani, unde a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Conform scenariului, un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, fără efecte în județ, existând posibilitatea apariției unor replici.

În acest context, la sediul Inspectoratului pentru Situații de urgență ”UNIREA” al județului Alba a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

La ora 11:15 a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru informarea membrilor cu privire la punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform Concepției naționale de răspuns post-seism, forțele și mijloace de intervenție din județul Alba, grupate pe două module, se deplasează către București, la Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani, unde a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Deplasarea acestora a început la ora 09:45, respectiv 12:00.

Forțele și mijloacele de intervenție au următoarea componență:

  • Autospeciale de intervenție și suport operativ – 15;

  • Mijloace de transport persoane – 4;

  • Personal ISU Alba – 105;
  • Personal UPU Alba – 2 (un medic și un asistent);
  • Personal DGASPC – 2 conducători auto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax