Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba: Legea privind apărarea împotriva incendiilor a fost modificată și completată. Care sunt principalele noutăți

Publicat

Reprezentanții ISU Alba au transmis vineri că în Monitorul Oficial nr. 647 din 30 iunie 2021 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 80 din 30 iunie 2021 prin care au fost aduse o serie de completări și modificări Legii nr. 307/2006 – privind apărarea împortiva incendiilor.

Prin modificările și completările aduse Legii nr. 307/2006, au fost introduse elemente de noutate pe linia avizării-autorizării privind securitatea la incendiu precum și eliminarea obligației administratorului de a asigura întocmirea și actualizarea planurilor de intervenție și condițiile pentru aplicarea acestora.

Totodată, printre noutățile/modificările aduse nr. Legii 307/2006, se numără și obligația administratorului/conducătorului unei instituții de a asigura constituirea serviciului de urgență privat, precum și modalitatea de îndeplinire a acestei obligații, cu titlul de excepție, prin încheierea unui contract cu un serviciu de urgență privat, fiind eliminată posibilitatea de încheiere a contractului cu un serviciu de urgență voluntar. De asemena, au fost eliminate și avizele de extindere/restrângere a activității unui serviciu de urgență voluntar/privat.

Pentru construcţiile şi amenajările care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru care se face dovada alocării fondurilor necesare sau a încheierii de contracte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru conformarea construcţiei la cerinţa securitate la incendiu beneficiarii investițiilor au obligaţia obţinerii respectivului act administrativ până la data de 31 decembrie 2022.

Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor.

Excepţia nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu care impune oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor.

Prezenta lege poate fi consultată în format electronic, accesând site-ul www.isualba.ro, secțiunea ,,Bibiliotecă virtuală” sau accesând următorul link: https://www.isualba.ro/wp-content/uploads/2021/08/legea-307.pdf

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax