Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Numărul agenţilor economici şi instituţiilor care trebuie să-şi obţină autorizaţie de securitate la incendiu este relativ mare. Termen limită, 31 decembrie

pompier

Publicat

autospeciale ISU Alba Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba atrage atenția operatorilor economici şi instituţiilor care trebuie să deţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru construcţiile în care îşi desfăşoară activitatea, de a avea în vedere că termenul de obținere al acesteia este până la 31 decembrie 2016 iar procesul nu este doar o simplă formalitate.

Legea nr. 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificări şi completări (art. 30 alin. 1) şi 2) ) precum şi H.G.R. nr.1739 din 6 din 2006, pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, modificată şi completată, statuează care sunt construcţiile sau spaţiile pentru care trebuie să se solicite şi să se obţină autorizaţia de securitate la incendiu.

Întrucât s-a constatat că numărul celor care trebuie să deţină autorizaţia de securitate la incendiu şi nu au obţinut acest act administrativ este relativ mare, legiuitorul, prin Legea nr. 33 / 2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006, a prevăzut posibilitatea funcţionării pe răspunderea beneficiarilor investiţiei fără acest act administrativ, precum şi obligaţia obţinerii acestuia până la data de 31 decembrie 2016. Această prevedere nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Reprezentanții ISU Alba adresează rugămintea tuturor celor care trebuie să deţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru construcţiile în care îşi desfăşoară activitatea, de a avea în vedere că termenul nu este foarte mare, iar procesul de obţinere nu este doar o simplă formalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate