Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: PAGUBE în cinci localităţi din judeţul ALBA, după ploile din weekend. Aproape 2.000 de gospodării afectate de ape

Publicat

inundatii cugir raul mare_1 În urma precipitaţiilor abundente căzute la sfârșitul săptămânii trecute, au fost înregistrate pagube în cinci localităţi din județul Alba, potrivit ISU. Au fost inundate mai multe subsoluri, anexe gospodărești, curți, dar și un drum județean și o stradă. Fenomenele au afectat municipiul Alba Iulia, orașul Abrud, comuna șibot și localitățile Șona, Sântimbru și Balomiru de Câmp. Totodată, aproape 2.000 de gospodării din trei comune au fost afectate de întreruperea cu energie electrică.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice/hidrologice periculoase din perioada 16-17 iulie, la nivelul județului Alba au fost inundate cinci subsoluri, patru anexe gospodărești, 14 curți, un drum județean pe aproximativ 100m și o stradă pe aproximativ 200m, de pe raza a cinci localități din cinci unități administrativ-teritoriale (municipiul Alba Iulia, orașul Abrud, localitatea Șona, localitatea Sîntimbru, localitatea Balomiru de Câmp, comuna Șibot).

Pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, instituțiile reprezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au intervenit cu următoarele forțe și mijloace:

– ISU Alba – 2 ofițeri și 32 subofițeri, 10 autospeciale de pompieri și 4 motopompe

– IPJ Alba – 6 lucrători, 2 autoturisme;

– SC APĂ CANAL – 4 persoane, 2 autovehicule

– CLSU – 17 persoane, cu 1 autospecială de pompieri, 1 buldoexcavator, 1 încărcător frontal, 3 motopompe

Din informațiile primite de la S.C. Electrica S.A, mai multe localități au fost afectate de întreruperea cu energie electrică:

– Comuna Vințu de Jos: sat Valea Vințului, sat Gura Cuțului și sat Inuri – 158 de abonați;

– Comuna Cîlnic și comuna Gîrbova – 12 posturi de transformare afectate și 1776 abonați.

Pentru remedierea defecțiunilor, S.C. Electrica S.A. a intervenit cu 4 lucrători și 2 auto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax