Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Recomandări pentru locuitori, în perioada atenţionării Cod Galben de furtuni şi vijelii

Publicat

IMG_1560 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba transmite recomandări populaţiei, în contextul atenţionării meteo de vreme rea, valabilă până joi seara.

Atenţionarea Cod Galben vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, căderi de grindină și cantități de apă însemnate. De asemenea, meteorologii informează că până joi seara, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Recomandările ISU Alba

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, ISU recomandă cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată din Google Play Store AICI  și din App Store AICI.

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionut

    miercuri, 20.09.2017 at 16:50

    Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea..
    Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu DSU.. mai lucrati la aplicatie si puneti-o la punct..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax