Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Reguli și măsuri pentru prevenirea incendiilor produse în locuințe, în sezonul rece. Ce trebuie să facă cetățenii

Publicat

Având în vedere scăderea temperaturilor și numărul mare de incendii produse la locuințe în ultima perioadă, reprezentanții ISU Alba reamintesc cetățenilor câteva măsuri de siguranță.

În perioada sezonului rece, creşte pericolul izbucnirii incendiilor cauzate de sisteme şi mijloace de încălzire utilizate în clădiri pentru menţinerea temperaturii mediului interior la un nivel de confort, necesar desfăşurării în condiţii corespunzătoare a activităţii zilnice.

Una dintre cele mai frecvente cauze de izbucnire a incendiilor în acest sezon este reprezentată de utilizarea defectuoasă a sobelor şi a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid. O altă cauză frecventă de incendii în acest sezon este reprezentată de exploatarea necorespunzătoare a aparatelor electrice de încălzire şi a instalaţiilor electrice.

ISU Alba: Măsuri de siguranță:

  • Curăță coșurile de fum! Cere ajutorul peronalului specializat pentru a curăța sobele și coșurile de fum.
  • Verifică instalațiile de gaze și centralele termice! Personalul autorizat poate identifica posibilele riscuri ale instalațiilor, dacă ele există.
  • Nu folosi niciodată aragazul pentru a te încălzi! Aragazul folosit ca sursă de încălzire poate genera intoxicații, incendii sau explozii!
  • Nu aprinde focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile! Acestea produc vapori și pot cauza aprinderea obiectelor din preajmă!
  • Verifică echipamentele electrice! Nu folosi radiatoare, aeroterme și calorifere cu defecțiuni sau improvizații!
  • Instalează-ți în locuință detectoare de fum și de gaze! Astfel de echipamente semnalează un risc și îți pot salva viața!

„Fii pregătit și ține cont de aceste măsuri, familia ta trebuie să fie în siguranță”, au mai transmis reprezentanții ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax