Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: „RISC. Siguranța nu este un joc de noroc”, campanie de informare preventivă a cetățenilor


Publicat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba continuă în această perioadă campania de informare preventivă a cetățenilor „RISC”, sub un nou logo „RISC. Siguranța nu este un joc de noroc!”. Campania se desfășoară la nivel național și are ca scop reducerea incidentelor de natura exploziilor sau incendiile, cauzate de improvizații la instalațiile de gaze, electricitate și la coșurile de fum defecte, necurățate sau neizolate corespunzător.

Pentru prevenirea producerii unor evenimente negative, reprezetanții ISU Alba reamintesc cetățenilor câteva măsuri elementare ce trebuie respectate pentru utilizarea în siguranță a instalațiilor de energie electrică:

 • Nu folosiți instalații electrice improvizate;
 • Nu interveniți asupra contorului;
 • Orice modificare a instalației de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie și doar de personal autorizat;
 • Intervențiile persoanelor neavizate în rețeaua de distribuție a energiei electrice reprezintă risc major de accidente fatale;
 • Efectuați verificarea instalației de utilizare o dată la doi ani, cu personal autorizat;
 • Utilizați doar siguranțe calibrate la tabloul electric din locuință;
 • Instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând indicațiile producătorului din prospectul produsului;
 • Verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;
 • Nu utilizați receptoare electrice neomologate;
 • Amplasați și utilizați aparatele electrice departe de apă – majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apa;
 • Nu executați lucrări de construcții sau săpături, nu înființați plantații şi nu depozitați materiale în vecinătatea rețelelor de distribuție fără aviz din partea companiei noastre;
 • Respectați indicațiile inscripțiilor de avertizare amplasate pe instalațiile de distribuție;
 • Nu aruncați obiecte peste rețelele electrice de distribuție şi nu interveniți asupra acestora;
 • Nu deteriorați construcțiile, îngrădirile sau inscripțiile de identificare și avertizare aferente rețelelor electrice de distribuție;
 • Nu limitați și nu îngrădiți accesul angajaților noștri la instalațiile de distribuție prin execuția unor lucrări în proximitatea acestora;
 • Nu interveniți, nu forțați blocajele instalațiilor electrice;
 • Nu atingeți stâlpii, nici conductoarele (firele), chiar căzute la pământ;
 • Nu atingeți tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuție;
 • Nu vă urcați pe stâlpii liniilor electrice aeriene;
 • Nu manevrați obiecte metalice (schele, scări, țevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene;
 • Nu manevrați unelte de pescuit din fibră de carbon sub/sau în apropierea liniilor electrice aeriene;
 • Nu încercați sustragerea de elemente componente ale instalațiilor de distribuție;
 • Construcțiile ilegale în vecinătatea rețelelor de energie electrică prezintă un risc major.

Pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite în care copiii pot fi victime ale unor incidente cu urmări deosebit de grave, se recomandă respectarea câtorva reguli minimale de siguranţă, prin care copiii, dar şi adulţii, pot evita potenţiale accidente:

 • Nu se înălţă baloane, zmee sau avioane de jucărie în apropierea liniilor electrice aeriene;
 • Nu se aruncă obiecte peste reţelele de distribuţie a energiei electrice;
 • Nu se ating stâlpii, nici conductoarele (firele), căzute la pământ;
 • Nu se intra în zonele unde funcţionează echipamente de electricitate;
 • Nu se ating tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuţie;
 • Nu se urcă pe stâlpii liniilor electrice aeriene;
 • Nu se manevrează obiecte metalice (schele, scări, ţevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene;
 • Nu se folosesc unelte de pescuit din fibră de carbon sub/sau în apropierea liniilor electrice aeriene;
 • Nu se încercă sustragerea de elemente componente ale instalaţiilor.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Călin Matieș PSD: De ce au votat parlamentarii PNL și USR-PLUS împotriva spitalelor? De la UDMR nu aveam așteptări

Publicat

” Pot înțelege prostia umană, dar cu anumite limite! Iar limita este atunci când pui în pericol, cu bună știință, siguranța tuturor românilor care pot ajunge în această perioadă pe un pat de spital.

Am atras atenția asupra faptului că toată aparatura medicală pe secțiile COVID funcționează 24/24. Tehnic, asta înseamnă consum maxim de curent și supra-solicitarea rețelelor electrice din orice spital din România.

Oricând o nouă tragedie poate avea loc! ORICÂND și ORIUNDE!
Am propus ca încă de luna viitoare, în regim de urgență, să investim masiv în redimensionarea sau modernizarea rețelelor electrice din toate spitalele de stat din țară.

Este o logică atât de simplă: Până se va construi un nou spital în România va dura cel puțin 3-4 ani, dacă astăzi este lansată licitația pentru întocmirea documentației! Ori pandemia este în desfășurare. Și 1,2 sau 8 spitale nu vor prelua toți pacienții României?! O logică elementară…

Toți parlamentarii PNL și USR-PLUS mi-au sărit în cap. Dar toți, fără excepție. Unde sunt spitalele regionale promise de PSD? Și au avut dreptate. Și eu aș fi putut să îi întreb unde sunt la fel cele nu 8, ci 67 de spitale închise de Băsescu și Boc prin HG 345/31 martie 2011?! Și aș avea dreptate. Rezolvă asta cu ceva problemele pe care le trăim astăzi!?

Dacă PSD a fost atât de rău, că nu a făcut. De ce continuați și voi de la PNL și USR-PLUS la fel? Ar fi rezolvat 8 spitale regionale pandemia în România? Poate că nici cele 67 nu ar fi făcut vreo diferență.

Dar astăzi suntem puși de români să rezolvăm o mare problemă. Și în ultimele zile parlamentarii PNLși USR-PLUS au demonstrat că nu sunt capabili decât să se răzbune pe greaua moștenire, devenită hit național de 30 de ani încoace.

Demararea construcției primului mare spital de arși din România (la acest moment nu avem nici măcar un singur spital de acest gen). Locația ar fi fost la Târgu Mureș.

Construirea unui spital pentru copiii cu afecțiuni cardiace tot la Târgu Mureș, unde este un centru universitar puternic.

Modernizarea rețelelor electrice din fiecare spital de stat și redimensionarea lor unde este cazul

Instalații de detecție monoxid de carbon, fum cuplate direct la un sistem automat de alertare la ISU!

Acum, când scriu aceste rânduri, victimele incendiului de la Inotești, Prahova încă nu știu la ce spitale de arși din Europa vor fi transferați, pentru că noi nu avem niciun spital de acest gen… Și nici nu vom avea: PNL și USR-PLUS au votat, luni noapte, ÎMPOTRIVĂ!!

Toți parlamentarii PNL și USR-PLUS au votat împotriva acestor amendamente! TOȚI, fără excepție!

Să dea Dumnezeu să nu mai trăim vreo tragedie. Dar când va fi, îi invit pe toți parlamentarii de Alba care au votat ÎMPOTRIVĂ să își scrie mesajele ipocrite de condoleanțe pe Podul Minciunilor, că tot a fost prins în buget… Măcar așa vor fi în ton cu numele măreței investiții…”, a declarat senatorul PSD de Alba Călin Matieș, într-un comunicat de presă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PSD Radu Tuhuț: Amenajarea unei noi pârtii de schi în Apuseni, un obiectiv pe care Guvernul trebuie să îl sprijine (P)

Publicat

Amenajarea unei noi pârtii de schi în Apuseni, aproape de cele două din Arieșeni, este un obiectiv de interes național, nu doar județean, care ar contribui decisiv la revitalizarea turismului în una dintre cele mai frumoase zone montane din România.

Zona Munților Apuseni este frecventată atât în sezonul rece, pentru practicarea sporturilor de iarnă, cât și în sezonul cald, pentru drumeții și vizitarea obiectivelor turistice. Aerul curat, peisajul și ospitalitatea fac atractivă zona indiferent de anotimp. Foarte mulți localnici își reîntregesc veniturile prin închirierea spațiilor de cazare pe care le dețin.

Am depus un amendament asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 pentru amenajarea unei noi pârtii de schi, cu sistem de urcare și telecabină, în arealul Munților Apuseni, județul Alba.

Am fundamentat necesitatea investiției pentru revigorarea turismului și voi depune acest amendament asupra legii bugetului de stat și în următorii ani până când decidenții vor înțelege necesitatea ei și vom obține un răspuns favorabil.

O asemenea investiție ar fi atât în folosul turiștilor, care s-ar putea bucura mai mult de schi, cât și pentru proprietarii unităților de cazare, respectiv pentru localnicii care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Nu este singurul amendament pe care l-am depus pentru Munții Apuseni. Altele două vizează continuarea reabilitării drumurilor naționale, DN 74, DN 74 A și DN 75, respectiv dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale către consumatorul final. De asemenea, am susținut la nivel guvernamental necesitățile investiționale și din alte zone ale județului, precum Valea Sebeșului și pentru localități din zona orașelor Alba Iulia, Cugir, Teiuș sau Ocna Mureș.

Președinte interimar al PSD Alba,

deputat Radu-Marcel Tuhuț

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba amendat de polițiști după ce nu a stat în carantină. Ce sancțiune a primit

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din Cetatea de Baltă care s-a întors din Germania a fost amendat de polițiștii din Alba, din cauza faptului că nu a respectat măsura carantinării. 

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un tânăr, de 26 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, care nu a respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Germania.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Parlamentari de la PSD și AUR, FILMAȚI azi-noapte în timp ce votau la două mâini în Parlament

Publicat

Parlament nou, metehne vechi. Așa s-ar putea denumi ceea ce s-a întâmplat în noaptea de luni spre marți în Parlament. Mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost surprinși în flagrant de către colegii lor de la USR PLUS în timp de votau la două mâini la amendamentele depuse la legea bugetului de stat pe 2021. 

Senatorul USR PLUS Irineu Darău a postat pe Facebook o înregistrare video în care deputatul AUR Ciprian Titi Stoica votează în locul unui coleg.

”Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit. Emanuel Ungureanu a demonstrat cum un parlamentar PSD vota la două mâini. Nici AUR nu se lasă mai prejos: l-am surprins pe Ciprian-Titi Stoica, parlamentar AUR, făcând același lucru. Ce bine ar fi să nu avem hoție măcar în Parlament!”, a scris Darău pe Facebook.

Ulterior, deputatul USR PLUS Filip Havarneanu a postat o altă înregistrare video în care un alt parlamentar AUR votează în locul unui coleg.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate