Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba vrea să construiască în comuna Șugag un sediu în care să funcționeze o subunitate de pompieri. Unde va fi amplasat

Publicat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba vrea să construiască un sediu în care să funcționeze o subunitate de pompieri, în comuna Șugag. 

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu a înaintat Guvernului o notă prin care se solicită aprobarea transmiterii de către Secretariatul General al Guvernului a unei cereri către Consiliul Local al comunei Șugag. Nota a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței Executivului de vineri, 27 octombrie.

Cererea vizează adoptarea de către Consiliul Local Șugag a unei hotărâri privind trecerea unui teren din domeniul public al comunei în domeniul public al statului.

Scopul este darea terenului în administrarea MAI – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” (ISU) Alba, pentru a fi construit un sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din zona comunei Șugag.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba intenționează astfel să construiască un sediu în care să funcționeze o subunitate de pompieri din zona comunei Șugag, cu sediul în satul Mărtinie.

În acest sens, a fost identificat un teren intravilan în suprafață de 2.200 mp, situat în comuna Șugag, sat Mărtinie, strada Valea Mărtiniei, nr. 3.

Potrivit Codului administrativ, trecerea unui bun din domeniul public al unui UAT în domeniul public al statului se face, la cererea Guvernului, prin hotărâre a Consiliului Județean, respectiv a Consiliului General al municipiului București sau a Consiliului Local al comunei, al orașului sau al municipiului, după caz.

Totodată, potrivit legii, cererea sus menționată se aprobă prin notă înaintată Guvernului de către autoritatea/instituția publică interesată, care cuprinde justificarea temeinică a uzului sau interesului public național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax