Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISU: Neglijență a conducerii spitalului CFR din Cluj Napoca. Amendă de 50.000 de lei după incendiul de duminică

Publicat

Incendiul care a izbucnit duminică dimineața la Spitalul CFR din Cluj Napoca se putea încheia tragic, având în vedere că baia în care s-a produs scurt-circuitul e situată lângă saloanele în care erau internați 11 pacienți. ISU Cluj a sancționat spitalul cu o amendă de 50.000 de lei.

Reprezentanții ISU Cluj au anunțat că ultimul control la unitatea medicală l-au efectuat în urmă cu exact un an, mai precis în 21 noiembrie 2019, când au emis două avize pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu.

A trecut un an, dar conducerea Spitalului n-a făcut nici un demers petru a se autoriza.

„În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CFR Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu ( în 2009, Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015, Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie), până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize.

În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, a transmis ISU Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax