Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Italia închide discotecile în aer liber. Autoritățile sunt îngrijorate de numărul mare de tineri internați la Terapie Intensivă

Publicat

Italia a anunţat duminică închiderea discotecilor în aer liber şi impunerea purtării măştilor în locurile publice seara, pentru a combate o revenire a epidemiei de coronavirus, transmite AFP.

Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat un decret ce intră în vigoare luni, 17 august și va fi în vigoare până pe 7 septembrie. Măsura a fost luată după ce autoritățile sanitate italiene s-au arătat îngrijorate de numărul tot mai mare de tineri care au ajuns în ultima perioadă în stare gravă la Terapie Intensiva.

Printre ultimele cazuri de pacienți internați în stare gravă la terapie intensivă se află o fetiță de cinci ani din Padova și cinci tineri cu vârste de aproximativ 20 de ani, din regiunea Puglia.

Astfel autoritățile au decis ca purtarea măştii să devină obligatorie între orele 18.00-06.00 în locurile publice unde ajung să se ‘formeze grupuri’.

Totodată, ordinul suspendă funcţionarea discotecilor în aer liber şi a cluburilor de noapte.

OMS : record de infectări în ultimele 24 de ore la nivel mondial

Duminică, la nivel mondial s-au înregistrat peste 21 de milioane de cazuri de infectări cu coronavirus. Cele mai afectate țări rămân Statele Unite și Brazilia, fiind urmate de India și Rusia.

Cifra numărului de contaminări reflectă doar o parte din numărul real de cazuri, în timp ce multe ţări folosesc testele doar pentru urmărire sau nu dispun de suficiente resurse pentru a desfăşura campanii mari de depistare.

Până acum, s-au înregistrat peste 21 de milioane de cazuri de coronavirus în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Peste 771.000 de oameni au murit.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că sâmbătă au fost raportate 294.237 de noi cazuri de COVID-19, valoare record pentru o perioadă de 24 de ore. Numărul total de cazuri care au fost raportate la OMS, la nivel mondial, este acum de 21 de milioane, scrie BBC

Potrivit OMS, ultima raportare reprezintă un record într-o perioadă de 24 de ore. Recordul anterior a fost stabilit pe 31 iulie, când au fost raportate 292.527 de cazuri noi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax