Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Italian urmărit internațional prins în Sebeș. Are de executat 7 ani de închisoare pentru infracțiuni economice

Publicat

catuse

Un italian de 56 de ani, care locuia în Sebeș a fost reținut în baza unui mandat european de arestare. Acesta are pe numele său, în Italia, două condamnări de 3 și respectiv 4 ani de închisoare pentru infracțiuni economice.

UPDATE: Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis vineri, 11 ianuarie,  cererea solicitată de procurori, de arestare la domiciliu a bărbatului. Acesta va sta arestat la domiciliu pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 11.01.2019 şi până la data de 25.01.2019.

P. Nazzareno, pe numele căruia autorităţile din ţara sa au emis două mandate europene de arestare, pentru comiterea de infracţiuni economice, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 10 ianuarie 2019, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba l-au depistat şi reţinut pe un bărbat de 56 de ani, cetățean italian cu reşedinţa în Sebeş, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare italiene au emis două mandate europene de arestare, fiind condamnat la 3, respectiv 4 ani închisoare pentru săvârşirea de infracțiuni economice.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat autorităţii competente, respectiv Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

De asemenea în anul 2014 italianul a fost cercetat într-un alt dosar penal pentru infracțiuni de evaziune fiscală, dar P.N. a scăpat de acuzații și, în final, nu a mai fost trimis în judecată.

”La data de 11.07.2014 potrivit unui comunicat al IPJ Alba, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, au finalizat un dosar penal şi au propus trimiterea în judecată a lui Nazzareno P. de 52 de ani, cetăţean italian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, fapte prin care a prejudiciat bugetul de stat cu 112.324 lei„ – se arăta în comunicatul Poliției din 2014. In final italianul nu a mai fost trimis în judecată pentru această presupusă infracțiune, P.N fiind scos de sub urmărire penală.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: (…) dispune arestarea provizorie la domiciliu în vederea predării a persoanei solicitate: P. Nazzareno pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 11.01.2019 şi până la data de 25.01.2019. (…) dispune ca persoana solicitată să nu părăsească pe timpul cât se află sub măsura arestului la domiciliu imobilul…

În baza art. 221 alin. 2, C. proc. pen. dispune ca persoana solicitată să respecte pe timpul cât se află sub măsura arestului la domiciliu, următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemată; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau cu membrii de familie ai acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii ori experţii. În baza art. 221, alin. 3, C. proc. pen. dispune ca pe durata arestului la domiciliu persoana solicitată să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

În baza art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală atrage atenţia persoanei solicitate că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării provizorii. Supravegherea respectării de către persoana solicitată a măsurii şi a obligaţiilor care îi revin pe durata măsurii arestului la domiciliu se va realiza de către Poliția Municipiului Sebeș. În temeiul art. 242, alin. 1, C. proc. pen. revocă măsura reținerii pe o durată de 24 ore, luată față de persoana solicitată prin ordonanța din data de 10.01.2019, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul penal nr. 240/II/5/2019.

Amână soluţionarea cauzei la data de 17.01.2019 pentru când: Pune în vedere reprezentantului Ministerului Public să depună la dosar traducerea autorizată a mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate P. Nazzareno. Se citează persoana solicitată P. Nazzareno de la adresa de domiciliu cu menţiunea că prezenţa este obligatorie. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 11 ianuarie 2019. Pronunțarea s-a făcut la ora 12:55” se arată în decizia Curții de Apel Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax