Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Italieni condamnați pentru evaziune fiscală. Organizau vânători pentru străini, la pensiunea de la Gârbova

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a condamnat doi cetățeni italieni la închisoare cu suspendare și plata unor daune de aproximativ 20.000 de euro (puțin peste 90.000 de lei) către bugetul de stat, pentru evaziune fiscală. Cei doi au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de 5 ani dar au scăpat de acuzaţia inițială de constituire de grup infracţional nestructurat.

Un alt inculpat în dosar a fost condamnat la șase luni cu suspendare, iar un altul a fost achitat.
Cei patru au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că între 2009 și 2010 au ”organizat şi facilitat sesiuni de vânătoare pentru 58 de grupuri de vânători italieni a câte 3-6 persoane”.

Totul s-a petrecut la o pensiune de la Gârbova. Acolo s-au cazat mai multe grupuri de turişti străini (58 grupuri), care au participat la partide de vânătoare organizate în zonă, achitând în euro contravaloarea serviciilor de care au beneficiat; astfel,o cazare pentru 4 nopţi includea 3 zile de vânătoare pentru grupuri de minim 3 vânători, transfer de la şi la aeroport, transport în perimetrul de vânătoare, pensiune completă, permis de vânătoare, conservarea vânatului, închirierea de armament către vânători, cartuşe, bar, restaurant, eliberare certificate veterinare, etc. Tarifele praticate pentru partidele de vânătoare variau de la 1.000 la 1700 de euro de persoană, în funcție de tipul de vânat pe care îl vizau.

Deși afacerea mergea bine, aceștia au raportat la stat doar pierderile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate