Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Îţi laşi maşina cu anunţ „de vânzare”, pe spaţiul public la Alba Iulia? Ce amenzi rişti să primeşti de la Poliţia Locală

Publicat

politia locala alba iulia

politia locala alba iulia Pe lângă amenzi pentru parcări neregulamentare, şoferii riscă şi alte sancţiuni la Alba Iulia. Este vorba despre cei care îşi lasă maşinile pe străzile sau chiar trotuarele din oraş, cu afişe „de vânzare” în geamurile acestora. Regula nu este nouă şi se aplică în mai multe oraşe din ţară, însă poate nu toţi ştiu şi care este valoarea amenzilor.

Între 100 de lei şi 300 de lei, atât riscă să plătească proprietarii care vor să-şi vândă maşinile şi le lasă pe spaţiul public cu afişe „la vedere”, în loc să le expună în târguri de profil sau în parcări cu plată.

Totuşi, şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, Ioan Vodă, a explicat pentru Alba24 că în primă instanţă proprietarii primesc avertisment, astfel încât mai au o şansă să se conformeze.

Maşina respectivă este „decorată” cu un autocolant pe parbriz de poliţiştii locali, iar proprietarul poate scăpa de amendă dacă îndepărtează afişul cu „de vânzare” sau mută autoturismul de pe spaţiul public, cu informarea prealabilă a poliţiei locale.

Prevederea din cea mai recentă hotărâre de consiliu local (138/2007) privind expunerea pentru reclamă sau publicitate pe domeniul public a unor autovehicule, utilaje sau aparatură fără aprobare şi plata taxelor legale include sancţiuni între 100 de lei şi 300 de lei pentru persoane fizice, respectiv de la 300 de lei la 800 de lei pentru persoane juridice.

De la începutul anului, Poliţia Locală a dat şase astfel de sancţiuni.

Cu toate acestea, în oraş pot fi văzute maşini cu astfel de anunţuri. Dacă unii şoferi consideră că au dreptul să staţioneze pe spaţiul public, indiferent că au sau nu afiş în geam, alţi cetăţeni sunt de părere că persoanele care vor să-şi vândă maşinile ar trebui să-şi facă „reclamă” doar în locurile amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bbc

    sâmbătă, 04.07.2015 at 19:12

    cand o sa fie campanie politica, dati amenzi si la cei care au afise ca il sustin pe Ponta..macar sa-i si coste prostia!!
    nu stiu pana cand mai poate rabda poporul asta atata agresiune: sa nu ai voie sa-ti pui anunt in propria masina! mi-e scarba de asa politie, ca localii nu au curaj sa dea amenzi la bastanii parcati in fiecare seara pe pasaj!! vreau sa vad si un articol cu chestia asta: sa stea masina de politie toata seara la pasaj si sa dea amenzi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax