Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba a format o Divizie de Control pentru Munca Nedeclarată. Amenzi de 120.000 de lei, în 4 zile

Publicat

m

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a format o Divizie de Control pentru Munca Nedeclarată, formată din inspectori cu experiență în domeniul relațiilor de muncă care, în doar 4 zile a controlat 37 de firme și a aplicat amenzi de 120.000 de lei.

Potrivit reprezentanților ITM Alba, activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Un bilanț al controalelor realizate în perioada 03.12.– 07.12.2018, transmis de instituție, arată că au fost controlate 37 de firme cu un număr total de 393 de angajați. Au fost aplicate 4 amenzi în sumă totală de 120.000 de lei.

Potrivit inspectorului șef al ITM, Izabella Ursaleș, cele mai multe deficiențe constatate țin de primirea la lucru a salariaţilor fără contracte de muncă, netransmiterea în Revisal, în termenul legal, a contractelor pentru persoanele nou angajate, neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă anuale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Horatiu Puiu

    luni, 10.12.2018 at 15:41

    Cind dați o știre trunchiat ori desprinsa din context, gafati și nu este corect fata de ceilalți actori care lucrează în domeniul controlului relațiilor de munca, asa ca documentați-vă la sursa, dacă vreți sa practicați meseria de jurnalist.

    • Moderator

      luni, 10.12.2018 at 16:30

      Fiți vă rugam mai explicit. ITM a transmis un comunicat parțial interesant, parțial nu. Noi încercăm să decidem ce înseamnă o știre pentru cititorii nostri si nu aruncăm în site orice comunicat și toată informația de balast aferentă. Pentru a înțelege toată lumea, comunicatul transmis de ITM se mai referea la o serie de controale în domeniul securității și sănătății în muncă finalizate cu… 8 avertismente.

      • Horatiu Puiu

        marți, 11.12.2018 at 11:32

        In comentariul precedent faceam referire la faptul ca rezultatele inregistrate la nivelul institutiei sunt rodul muncii,atat al diviziei de control munca nedeclarata cat si al celorlalte doua servicii respectiv serviciul de control relatii de munca si serviciul control securitate si sanatate in munca. Daca dvs. apreciati comunicatul nostru drept balast, orice alt comentariu este de prisos si nu intentionam sa ne implicam in politica dvs. redactionala.Orice de cate ori aveti nevoie de informatii suplimentare ori alte lamuriri va stam la dispozitie la nr. de telefon cunoscute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax